Bolt protiv Blakea

22 veljaca

I pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela.

Hebrejima 10:24

JAMAJČANI Usain Bolt i Yohan Blake ušli su u povijest kad su na Olimpijskim igrama u Londonu osvojili prvo i drugo mjesto u utrkama na 100 i 200 metara. Usprkos tome što su bili suparnici, Bolt je zahvalio Blakeu na tome što su zajedno trenirali: »Cijelo to vrijeme Yohan me je učinio boljim sportašem. Tjerao me da budem sve bolji i da uvijek budem spreman.« Jasno je da su se međusobno poticali da postignu vrhunske rezultate.

Kao vjernici imamo prednost i odgovornost da ohrabrujemo jedni druge u vjeri. Pisac Poslanice Hebrejima je rekao: »I pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela« (r. 24).

Crkva nije samo nekakva ustanova ili klub. To je mjesto gdje mi, koji smo upoznali Boga i oprošteni su nam grijesi, možemo pomagati jedni drugima da postanemo što sličniji Kristu. Okupljamo se kao dijelovi jednoga tijela da bismo opominjali i hrabrili jedni druge (r. r. 19-25).

Ni jedan vjernik ne može funkcionirati sam. Da bismo živjeli onako kako to Isus želi, potrebna nam je zajednica vjernika. Zato kad se susrećete s drugim vjernicima, razmislite kome možete prići i ohrabriti riječima i djelima da biste bili poput Krista koga volimo i komu služimo.

– C. P. Hia

Zdrava crkva je najbolje svjedočanstvo
svijetu koji pati.

Poslanica Hebrejima 10:19-25

19 Imamo dakle, braćo, osiguran ulazak u svetište krvlju Isusa 20 koji nam je otvorio put novi i živi zavjesom, to jest svojim tijelom. 21 Imamo i velikoga svećenika nad Božjom kućom. 22 Zato pristupajmo istinitim srcem u punini vjere, srca očišćenog od ljage na savjesti, i tijela opranog čistom vodom! 23 Čvrsto držimo nadu, jer je vjeran onaj koji je obećao, 24 i pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela. 25 Ne propuštajmo svoj sastanak, kao što neki imaju običaj, nego bodrimo jedni druge tim više što vidite da se približava Dan.