Pogledajte ljiljane

27 veljaca

Nebesa pripovijedaju Božju slavu, djelo Njegovih ruku navješćuje nebeski svod.

Psalam 19:2

VOLIM prirodu i slavim Njezinog stvoritelja, ali se ponekad nepotrebno osjećam krivom što toliko uživam u njoj. Tada se sjetim da je Isus koristio prirodu kao nastavno sredstvo. Da ohrabri ljude da se nepotrebno ne brinu, uzeo je primjer običnoga poljskog cvijeta. »Pogledajte ljiljane u polju«, rekao je i podsjetio ih da iako cvijeće baš ništa ne radi, Bog ga svejedno tako raskošno odijeva. Zaključak? Ako se Bog toliko trudi oko nečega tako prolaznog, sigurno će za nas učiniti mnogo više (pročitajte Matej 6:28-34).

Drugi odjeljci u Bibliji govore o tome da Bog i prirodu koristi da bi nam se objavio:

»Nebesa propovijedaju Božju slavu, djelo Njegovih ruku navješćuje nebeski svod«, napisao je David. »Dan danu šapće tu vijest i noć noći kazuje taj glas« (Psalam 19:2,3).

»Oglasiše nebesa Njegovu pravednost jer je Bog onaj koji sudi« (Psalam 50:6), kaže Asaf. A Pavao piše: »Doista, ono što se na Njemu ne može vidjeti od postanka svijeta, moglo se je spoznati i vidjeti na stvorenjima: Njegova vječna sila i Božanstvo. Nemaju dakle izgovora« (Rimljanima 1:20).

Bog nas toliko voli i želi da Ga upoznamo da je dokaze o sebi razasuo posvuda oko nas.

– Julie Ackerman Link

Iz prirode možemo mnogo naučiti o Bogu.
Ona svjedoči o Njegovoj veličini.

Psalam 19:2-7

2 Nebesa pripovijedaju Božju slavu, djelo njegovih ruku navješćuje nebeski svod. 3 Dan danu šapće tu vijest i noć noći kazuje taj glas. 4 To nije govor niti riječi, niti se njihov glas razabire. 5 Ipak njihov glas prodire po svoj zemlji, njihov povik do na kraj svijeta. Ondje je suncu razapeo šator na nebu, 6 koje izlazi kao zaručnik iz svoje ložnice, veseli se kao junak koji je prevalio put. 7 Izlazi na rubu neba i kreće u svom luku drugom kraju. Ništa se ne skriva njegovu žaru.