Siguran pristup

29 srpanj

Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!

Hebrejima 4:16

OTOK Mont Sant Michel nastao je djelovanjem plime i oseke. Od obale Normandije udaljen je oko 800 metara. Opatija i samostan sagrađeni na otoku stoljećima su privlačili brojne hodočasnike. Dok nije napravljen nasip, pristup otoku bio je vrlo opasan. Čak je i nekolicina hodočasnika stradala. Za oseke je bio okružen pješčanim plažama, ali kada je došla plima, okružilo ga je more. Pristup otoku bio je vrlo nesiguran i mnogi su se bojali ići tamo.

Dolazak Bogu za starozavjetne je Židove također bio razlogom za strah. Kada je Bog zagrmio na Sinajskoj gori i nebom zaparale munje, ljudi su se bojali približiti Bogu (pročitajte Izlazak 19:10-16). Kada je Bog preko Velikog svećenika dopustio narodu da dođe pred Njega, morali su slijediti određene upute (pročitajte Levitski zak. 16:1-34). Svatko tko bi nehotice dodirnuo Zavjetni kovčeg, koji je predstvaljao prisutnost Božju, na mjestu bi umro (pročitajte 2 Samuelova 6:7,8).

No, zbog Isusove smrti i uskrsnuća mi možemo bez straha doći Bogu. Božja kazna za grijeh je plaćena. »Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost« (Hebrejima 4:16).

Zbog Isusa možemo u molitvi doći Bogu svugdje i uvijek.

– Dennis Fisher

Kroz molitvu imamo trenutačni pristup svome Ocu.

Poslanica Hebrejima 4:14-16

14 Imajući dakle uzvišenoga velikog svećenika koji je prošao nebesa, Isusa, Sina Božjega, držimo se vjere koju ispovijedamo! 15 Jer nemamo velikoga svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego je u svemu bio podložan kušnji kao i mi, osim u grijehu. 16 Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!