Onakvi kakvi jesmo

31 srpanj

Prignite uho i dođite k meni! Poslušajte, i vaša će duša živjeti!

Izaija 55:3

DOK sam bila na koncertu, lijepe su uspomene ispunile moje misli. Voditelj zbora upravo je najavio da će pjevati pjesmu Ja dolazim bez utjehe. Sjetila sam se kako je prije mnogo godina na kraju bogoštovlja pastor rekao da za vrijeme pjevanja te pjesme dođu naprijed oni koji žele primiti Božje oproštenje. Voditelj zbora predložio je i drugu prigodu kada bismo mogli pjevati tu pjesmu. Rekao je da bi pjesmu želio pjevati onoga dana kada bude išao ususret Gospodinu. Želio bi ju pjevati u znak zahvalnosti Bogu:
Ja dolazim bez utjehe po svetoj Tvojoj krvi gle;
Ti zoveš grešne k sebi sve, stog idem k tebi, Jaganjče.
I kakav jesam primaš me, još praštaš rad i čistiš me.
To uzdanje mi jeste sve, stog idem k Tebi, Jaganjče.

Mnogo godine prije nego što je napisala tu pjesmu, Charlotte Elliott pitala je propovjednika kako može doći Gospodinu. Odgovorio je: »Onakva kakva jesi.« To je učinila, i poslije, kada je zbog bolesti bila obeshrabrena, napisala je pjesmu o danu kada je došla Isusu i On joj je oprostio grijehe.

U Bibliji Bog i nas poziva riječima: »Tražite Gospodina dok se može naći! Zovite Ga dok je još blizu!« (r. 6) Možemo Mu doći već danas, a jednoga ćemo dana poći k Njemu u vječnost.

– Anne Cetas

A tko je žedan, neka dođe; i tko hoće neka uzme vodu života besplatno. – Otkrivenje 22:17

Izaija 55:1-7

1 »Ustanite, svi žedni, dođite na vodu! Koji nemate novca, dođite, kupujte žita i jedite! Dođite, kupujte vina i mlijeka bez novca i bez plaćanja! 2 Zašto dajete svoj novac na ono što ne siti? Slušajte me, pa ćete jesti što je dobro, i vaša će se duša okrijepiti pretilinom! 3 Prignite uho i dođite k meni! Poslušajte, i vaša će duša živjeti! Sklopit ću s vama vječan savez: nenarušivo obećanje milosti Davidu. 4 Evo, dao sam ga za svjedoka narodima, za kneza i vladaoca narodima. 5 Evo, zvat ćeš narode koje ne poznaješ. Narodi koji te ne poznaju, dolaze k tebi zbog Gospodina, tvoga Boga, i zbog Izraelova Sveca, jer te on proslavio.« 6 Tražite Gospodina dok se može naći! Zovite ga dok je još blizu! 7 Neka bezbožnik ostavi svoj put i zlikovac svoje misli! Neka se vrati Gospodinu, i smilovat će mu se, našemu Bogu, jer će mnogo oprostiti!