Neizmjerna ljubav

Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 3:1-8

1 Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac: mi se zovemo djeca Božja, i jesmo. Zato svijet ne poznaje nas, jer ne poznaje njega. 2 Ljubljeni, sad smo djeca Božja, i još se ne pokaza što ćemo biti. Znamo, kad se pokaže, da ćemo mu biti slični jer ćemo ga vidjeti kao što jest. 3 I svaki koji ima tu nadu u njega, čisti se kao i on što je čist. 4 Svaki koji čini grijeh, čini i bezakonje, jer je grijeh bezakonje. 5 I znate da se on pojavi da oduzme grijehe; i nema u njemu grijeha. 6 Svaki koji u njemu ostaje, ne griješi, i svaki koji griješi, nije ga vidio niti ga je upoznao. 7 Dječice, nitko neka vas ne zavede! Tko pravdu čini, pravedan je kao što je on pravedan. 8 Tko čini grijeh, od đavla je, jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji da razori đavolska djela.

Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac: mi se zovemo djeca Božja, i jesmo. Zato svijet ne poznaje nas, jer ne poznaje Njega.

1 Ivanova 3:1

NEDAVNO smo prvi put pozvali svoju dvogodišnju unuku Moriah da prespava kod nas bez njezine starije braće. Obasipali smo ju ljubavlju i pažnjom i zabavljali se radeći stvari koje voli. Sljedećega dana nakon što smo ju vratili kući, pozdravili smo se s unucima i krenuli prema vratima. Kada smo došli do njih, Moriah je bez riječi zgrabila svoju torbu (koja je još uvijek bila pokraj vrata) i krenula s nama.

Ta mi se slika duboko urezala u pamćenje: Moriah u pelenama i različitim sandalama spremna otići s bakom i djedom. Uvijek se nasmijem kada se toga sjetim. Željela je ići s nama, spremna za još malo vremena posvećenog samo njoj.

Iako to još uvijek ne može reći, naša se unuka osjeća voljenom i cijenjenom.

Dakako, u manjoj mjeri, naša je ljubav prema Moriah slika Božje ljubavi prema nama, Njegovoj djeci. »Gledajte koliku nam je ljubav Otac iskazao, da se zovemo djeca Božja. A to i jesmo!« (r. 1, K. S.) Kad vjerujemo u Isusa kao svoga Spasitelja, postajemo Njegovom djecom i počinjemo shvaćati neizmjernu ljubav koju nam je iskazao time što je umro za nas (r. 16). Počinjemo željeti ugoditi Mu onime što govorimo i radimo (r. 6). Volimo Ga i želimo biti s Njime.

– Alyson Kieda

Očeva ljubav prema nama je neizmjerna!