Naš silni Bog

Pročitajte: Amos 4:12,13

12 »Zato ću ti sad, Izraele, tako učiniti;
zato jer ću ti tako učiniti,
pripravi se, Izraele,
da iziđeš ususret svojemu Bogu!«
13 Jer evo: koji pravi gore, stvara vjetar i zna misli ljudi,
koji čini zoru i tamu i hodi po zemaljskim visinama:
»Gospodin, Bog nad vojskama«
njegovo je ime!

Jer evo: Koji pravi gore, stvara vjetar i zna misli ljudi, koji čini zoru i tamu i hodi po zemaljskim visinama: »Gospodin, Bog nad vojskama« Njegovo je ime!

Amos 4:13

JEDNOG sam dana šećući uz more uživala gledajući surfere kako poskakuju po morskim valovima držeći se za zmajeve nošene vjetrom. Kada je jedan od njih došao na obalu, pitala sam je li to teško kao što izgleda. »Ne,« rekao je, »zapravo je lakše od običnog surfanja jer uprežete snagu vjetra.«

Nastavila sam hodati uz more i razmišljala o tome kako vjetar ne samo da pokreće surfere nego i kosom šiba moje lice. Zatim sam stala i divila se našem Stvoritelju. Kao što smo vidjeli u starozavjetnoj knjizi proroka Amosa, Bog je onaj koji »pravi gore, stvara vjetar« i »čini zoru i tamu« (r. 13).

Kroz tog je proroka Gospodin podsjetio svoj narod na svoju silu i pozvao ih natrag k sebi. Iako mu nisu bili poslušni, rekao je da će im objaviti svoje ime (r. 13). Iako ovdje govori o sudu, iz drugih dijelova Biblije vidimo Njegovu neizmjernu ljubav zbog koje je poslao svoga Sina da nas spasi (pročitajte Ivan 3:16).

Snaga vjetra toga vjetrovitog dana na jugu Engleske podsjetila me je na svemogućega Gospodina. Stoga, kada osjetite vjetar na svome licu, zastanite i razmislite o svemogućem Bogu.

– Amy Boucher Pye

Boga je iz ljubavi stvorio svijet. Veličajte ga!