»Fair play«

Pročitajte: Poslanica Titu 2:7,8,11-14

7 U svemu sâm budi dobar uzor dobrih djela: u poučavanju cjelovitost, ozbiljnost; 8 neka ti riječ bude zdrava i besprijekorna, da se posrami onaj koji se protivi, ne nalazeći nikakva razloga da o nama loše govori.
11 Jer se pokaza Božja milost, koja spašava sve ljude, 12 učeći nas da odrekavši se bezbožnosti i svjetovnih požuda, trijezno, pravedno i pobožno živimo na ovome svijetu, 13 čekajući blaženu nadu i slavni dolazak velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista. 14 On je dao samoga sebe za nas da nas otkupi od svakoga bezakonja i očisti sebi izabrani narod koji je revan u dobrim djelima.

U svemu sâm budi dobar uzor dobrih djela.

Titu 2:7

KADA je singapurski trkač Ashley Liew vidio da se nalazi u prvoj skupini trkača maratona na natjecanju južnoazijskih zemalja, znao je da nešto nije u redu. Ubrzo je shvatio da su trkači koji su bili na čelu skupine pogrešno skrenuli i zato su sada bili iza njega. Mogao je iskoristiti njihovu pogrešku, ali snažan mu je sportski duh govorio da to ne bi bila stvarna pobjeda. Želio je pobijediti jer je brži – ne zato što su oni ispred njega pogriješili. Postupajući prema svojem uvjerenju, usporio je i omogućio im da ga sustignu.

Na kraju je Ashley izgubio utrku i propustio medalju. No osvojio je srca svojih sunarodnjaka – i međunarodno priznanje za fair play. Uz to je mogao posvjedočiti svoju vjeru u Krista jer su se mnogi pitali zašto je to učinio.

Ashleyev me je čin potaknuo da o svojoj vjeri govorim svojim postupcima. Mala djela obazrivosti, ljubaznosti ili opraštanje mogu proslaviti Boga. Kao što to Pavao jednostavno kaže: »Sam sebe pokaži uzorom dobra vladanja!« (r. 7. K. S.)

Naši ispravni postupci prema drugima mogu pokazati svijetu da smo u stanju živjeti drukčije zbog djelovanja Duha Svetoga u nama. On će nam dati milost da odbijemo bezbožnost i loše navike i da živimo uzornim životom koji ljude upućuje k Bogu (r. r. 11,12).

– Leslie Koh

Živite tako da drugi požele upoznati Isusa.