Njegova smrt donosi život

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 5:14-21

14 Jer Kristova nas ljubav goni kad ovo mislimo: ako je jedan za sve umro, to su svi umrli. 15 A jest umro za sve, da oni koji žive ne žive više sebi, nego onome koji je za njih umro i uskrsnuo. 16 Zato mi odsad nikoga ne poznajemo po tijelu; ako smo Krista i poznavali po tijelu, odsad ga više ne poznajemo tako. 17 Ako je dakle tko u Kristu, on je novo stvorenje. Staro je prošlo i, gle, novo je nastalo. 18 Ali je sve od Boga koji nas pomiri sa sobom po Kristu i dade nam službu pomirenja. 19 Bog je naime u Kristu pomirio svijet sa sobom, ne uračunavši ljudske prijestupe i povjerivši nam riječ pomirenja. 20 Poslanici smo u ime Krista jer Bog po nama zove. Molimo vas u ime Krista: pomirite se s Bogom! 21 Njega koji nije znao grijeha, opteretio je za nas grijehom da mi postanemo Božja pravda u njemu.

Ako je dakle tko u Kristu, on je novo stvorenje. Staro je prošlo i, gle, novo je nastalo.

2 Korinćanima 5:17

SLUŽEĆI zatvorenicima najzloglasnijeg zatvora u Južnoj Africi, Joanna Flanders-Thomas vidjela je Kristovu moć da mijenja srca. U jednoj od svojih knjiga (Vanishing Grace)– Philip Yancey opisuje njezino iskustvo. Joanna je svakodnevno posjećivala ​​zatvorenike, donoseći im jasnu evanđeosku poruku oproštenja i pomirenja. Stekla je njihovo povjerenje, hrabrila ih da govore o svojemu nasilničkom djetinjstvu i pokazala im bolji način rješavanja sukoba. Godinu dana prije njezina dolaska zabilježeno je 279 slučajeva nasilja nad zatvorenicima i stražarima; sljedeće godine bila su samo 2.

Apostol Pavao je napisao: »Dakle, ako je tko u Kristu, on je novi stvor; staro je nestalo, novo je, evo, nastalo« (r. 17, K. S.). Iako uvijek ne vidimo to novo izraženo tako dramatično kao što je to vidjela Joanna, snaga Evanđelja koja mijenja najveći je izvor nade u svemiru. Nova stvorenja. Kako nevjerojatna misao! Isusovom smrću započelo je naše putovanje da mu postanemo sve sličniji – putovanje koje će doseći svoj vrhunac kad Ga ugledamo licem u lice (pročitajte 1 Ivanova 3:1-3).

Vjerujemo li u Isusa, tada slavimo svoj život kao novo stvorenje. Njegova smrt donosi nam život jer »Njega koji nije znao grijeha, opteretio je za nas grijehom da mi postanemo Božja pravda u Njemu« (2 Korinćanima 5:21).

– Bill Crowder

Nemojmo zaboraviti cijenu koju je Krist platio za nas.