Nebeska perspektiva

17 sijecanj

… jer je ovo što se vidi prolazno, a ono što se ne vidi vječno.

2 Korinćanima 4:18

FANNY Crosby izgubila je vid još kao dojenče. Ipak, na čuđenje mnogih, postala je poznata kao autorica najpoznatijih božićnih pjesama. Tijekom dugog života napisala je više od 9000 crkvenih pjesama. Među njima su i Divno saznanje i Nek’ je slava Bogu.

Neki su ljudi sažalijevali Fanny. Jedan joj je dobronamjerni propovjednik rekao: »Mislim da je velika šteta što ti Stvoritelj nije dao i vid kad ti je dao toliko mnogo drugih darova.« Nevjerojatno, ali ona mu je odgovorila: »Znate li da bih, da sam kod rođenja mogla zaželjeti jednu želju, izabrala biti rođena slijepa? … Jer kad dođem u nebo, prvo lice koje ću vidjeti bit će lice moga Spasitelja.«

Fanny je gledala na život iz perspektive vječnosti. Gledamo li i mi tako, naši će nam problemi izgledati drukčije: »Jer naša sadašnja laka nevolja donosi nam obilnu vječnu slavu koja sve nadvisuje. Mi ne gledamo na ovo što se vidi, nego na ono što se ne vidi, jer je ovo što se vidi prolazno, a ono što se ne vidi vječno« (r. r. 17,18).

Sve naše nevolje blijede kad se sjetimo da ćemo jednoga slavnog dana vidjeti Isusa!

– Dennis Fisher

Dijete sam Božje, sigurno znam,

zato na zemlji već sretan sam.

Kako vidimo vječnost utjecat će na to kako živimo.

Druga posl. Korinćanima 4:16-18

16 Zato ne malakšemo, nego ako se naš izvanjski čovjek i raspada, ipak se naš unutrašnji obnavlja iz dan u dan. 17 Jer naša sadašnja laka nevolja donosi nam obilnu vječnu slavu koja sve nadvisuje. 18 Mi ne gledamo na ovo što se vidi, nego na ono što se ne vidi, jer je ovo što se vidi prolazno, a ono što se ne vidi vječno.