Takve ljude volim

07 svibanj

Neki su takvi; ali se opraste, ali se posvetiste, ali se opravdaste u imenu Gospodina našega Isusa Krista.

1 Korinćanima 6:11

PRIJE nekoliko godina propovjednik Ray Stedman je za vrijeme bogoštovlja pročitao tekst predviđen za taj dan. »Ne varajte se: ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputni, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici ne će baštiniti Božjega kraljevstva« (1 Korinćanima 6:9-11).

Tada je podignuo pogled i zagonetno se smješkajući rekao: »Zanima me koliko od vas ima jedan ili više spomenutih grijeha? Ako imate, molim vas ustanite.«

Bio je tu i neki mladić koji je prvi put došao u crkvu. Nedavno se obratio na evangelizaciji Billyja Grahama i te je nedjelje bojažljivo došao u crkvu ne znajući što će tamo zateći. Poslije mi je rekao da je nakon propovjednikova pitanja pogledao oko sebe da vidi hoće li tko ustati. U početku nije nitko ustao, ali zatim je većina vjernika bila na nogama. Tada je mladić u sebi rekao: »Takve ljude volim!«

Svatko od nas može se naći na spomenutom popisu iz Prve poslanice Korinćanima. No, kada priznamo svoj grijeh i prihvatimo da je dar vječnoga života plaćen Isusovom smrću, postajemo »novo stvorenje« (2 Korinćanima 5:17).

– David Roper

Očisti me, Kriste, sada Ti,

milošću me svojom obnovi.

Moje su ruke prazne i čvrsto se držim Tvojega križa.

Prva posl. Korinćanima 6:9-11

9 Ili ne znate da nepravednici ne će baštiniti Božjega kraljevstva? Ne varajte se: ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputni, ni muškoložnici, 10 ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici ne će baštiniti Božjega kraljevstva. 11 Neki su takvi; ali se opraste, ali se posvetiste, ali se opravdaste u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu našega Boga.