Govoriti o Isusu

08 svibanj

Jer sam odlučio ne poznavati ništa među vama osim Isusa Krista, i to raspetoga.

1 Korinćanima 2:2

BIVŠI igrač bejzbola Tony Graffanino jednom mi je zgodom pričao o projektu koji već godinama traje u jednoj europskoj zemlji. Svake godine ondje organiziraju sedmodnevnu školu bejzbola. Svakodnevno nude i proučavanje Biblije nastojeći uvjeriti mlade ljude da Bog postoji i ohrabriti ih da mu predaju svoj život. Nakon gotovo 13 godina samo je njih troje prihvatilo Krista.

Tada su odlučili promijeniti pristup, rekao je Graffanino. Umjesto da »govore o činjenicama i podastiru dokaze o kojima bi potom razgovarali«, počeli su govoriti o Isusovom »nevjerojatnom životu i učenju.« Nakon toga sve ih je više počelo dolaziti i više ih je odlučilo predati život Kristu.

Apostol Pavao kaže da kada drugima prenosimo evanđelje Isusa Krista tada se »navješćivanjem istine preporučujemo svakoj ljudskoj savjesti,… Ne propovijedamo naime sami sebe, nego Krista Isusa kao Gospodina« (2 Korinćanima 4:2,5). Za Pavla je evangelizirati značilo »ne poznavati ništa… osim Isusa Krista, i to raspetoga« (1 Korinćanima 2:2).

Moramo znati što piše u Bibliji i zašto vjerujemo. Ponekad ćemo morati objasniti te razloge, ali najzanimljiviji i najdjelotvorniji su događaji u kojima je Krist u središtu.

– Dave Branon

Želim o Kristu pjevati o svem što učini

za nas na Golgoti s Bogom nas izmiri.

Uskrsli Krist razlog je našega svjedočenja.

Druga posl. Korinćanima 4:1-6

1 Zato ne malakšemo, jer imamo ovu službu zbog milosrđa koje nam je iskazano. 2 Odrekli smo se tajnih i sramnih stvari; ne živimo u lukavstvu, niti izopačujemo riječ Božju, nego se navješćivanjem istine preporučujemo svakoj ljudskoj savjesti, pred Bogom. 3 Ako je naše evanđelje i zastrto, zastrto je onima koji propadaju. 4 Bog ovoga svijeta zaslijepio je umove nevjernika da ne vide svjetlo slavnog evanđelja Krista koji je Božja slika. 5 Ne propovijedamo naime sami sebe, nego Krista Isusa kao Gospodina, a sebe kao vaše sluge radi Isusa. 6 Bog koji reče: »Neka iz tame zasja svjetlo«, obasjao je naša srca pa nam u licu Isusa Krista sja spoznaja Božje slave.