Mamina ciljna crta

11 svibanj

Dobar sam boj vojevao, trku dovršio, vjeru očuvao.

2 Timoteju 4:7

KADA je Jeff saznao da se zdravstveno stanje njegove majke naglo pogoršalo, odmah je sjeo u avion da što prije bude s njom. Sjedio je uz njezin krevet, držao ju za ruku, pjevao crkvene pjesme, tješio i pokazivao joj koliko ju voli. Kada je umrla, na njezinom ispraćaju mnogi su mu rekli koliki im je ona bila blagoslov. Imala je dar biblijskog poučavanja, savjetovanja, a vodila je i malu molitvenu skupinu. Time je služila Kristu gotovo do samog kraja života. Bila je postojana za Krista.

Da bi odao počast životu svoje majke, Jeff je sudjelovao u maratonu, utrci na 42 kilometra, tijekom koje je zahvaljivao Bogu za njezin život i tugovao. Kada je prošao ciljnu crtu, Jeff je kažiprstom upro prema nebu – »Tamo gdje je mama« – rekao je.

Cijeloga je života proslavljala Boga i to ga je podsjetilo na riječi apostola Pavla: »Dobar sam boj vojevao, trku dovršio, vjeru očuvao. Uostalom, meni je pripravljen vijenac pravde koji će mi dati Gospodin, pravedni sudac u onaj dan«
(r. r. 7,8).

Naš je život utrka »na duge staze«. Potrudimo se trčati tako da dobijemo »neraspadljiv vijenac« (1 Korinćanima 9:25). Što može biti bolje od toga da do kraja ustrajemo za Krista i budemo s Njim zauvijek.

– Dennis Fisher

Kršćanski život nije sprint, utrka na 100 metara, nego maraton.

Druga poslanica Timoteju 4:1-8

1 Zaklinjem te pred Bogom i Isusom Kristom koji će suditi žive i mrtve, njegovim dolaskom i njegovim kraljevstvom: 2 Propovijedaj riječ, nastoj oko toga kad imaš dobru priliku, ali i kad prilika nije dobra, uvjeravaj, opominji, ohrabruj sa svom strpljivošću i naukom! 3 Doći će naime vrijeme kad zdravi nauk ne će podnositi, nego će po svojim strastima skupiti sebi učitelje, da im golicaju uši. 4 I odvraćat će uši od istine, a okretat će se k bajkama. 5 A ti budi razborit u svemu, podnosi zlo, čini djelo evanđelista, svoju službu obavljaj potpuno! 6 Doista, ja se već žrtvujem, i približilo se vrijeme moga odlaska. 7 Dobar sam boj vojevao, trku dovršio, vjeru očuvao. 8 Uostalom, meni je pripravljen vijenac pravde koji će mi dati Gospodin, pravedni sudac u onaj dan. A ne samo meni, nego i svima koji ljube njegov dolazak.