Novo rođenje

13 svibanj

Jer Ti si stvorio moje bubrege, satkao me u krilu moje majke.

Psalam 139:13

ŠTO je to u dojenčadi što mami osmijeh? Mnogi će ljudi zastati kada čuju ili vide malo dijete i neće moći odvojiti pogled s njega. Zapazila sam to kada sam posjetila oca u domu umirovljenika. Iako je većina njih bila u invalidskim kolicima, posjet obitelji s malim djetetom gotovo je uvijek izmamio tračak radosti u njihovim očima – koji je u početku bojažljivo, a potom nedvojbeno prerasao u osmijeh. Bilo je divno to promatrati.

Možda dojenče izaziva osmijeh zbog samog čuda novog života – tako dragocjeno, sićušno i obećavajuće. Kada vidimo malo dijete, to nas može podsjetiti na čudesnog Boga i Njegovu ljubav prema nama. Volio nas je toliko da nam je dao život. »Jer Ti si stvorio moje bubrege,« piše psalmist, »satkao me u krilu moje majke« (r. 13).

Bog ne samo da nam daje tjelesni život nego nam nudi i da se duhovno nanovo rodimo po Isusu Kristu (pročitajte Ivan 3:4-8). Bog nam obećaje i novo tijelo i vječni život kada Isus ponovo dođe (pročitajte 1 Korinćanima 15:50-52).

Tjelesni život i duhovno novorođenje – darovi su koje primamo iz ruke svojega nebeskog Oca.

– Alyson Kieda

Al smrću Krista sad sam prav. On opra grijehe sve.

Zahvaljujem Ti… veoma su čudesna Tvoja djela.- Psalam 139:14

Psalam 139:7-16

7 Kamo da odem od duha tvojega? Kamo da od tvog lica pobjegnem? 8 Ako na nebo uziđem, ti si tamo; ako se spustim u Podzemlje, gle, i ondje si. 9 Ako uzmem krila zore i nastanim se moru na kraj, 10 i ondje bi me ruka tvoja pratila, i tvoja desnica bi me prihvatila. 11 I ako kažem: »Jest, nek me tmina zastre, nek svjetlo oko mene noć postane«, 12 ali ni tmina tebi nije tamna, noć je svijetla kao dan, tmina je za tebe kao svjetlo. 13 Jer ti si stvorio moje bubrege, satkao me u krilu moje majke. 14 Zahvaljujem ti što sam predivno i čudesno stvoren; veoma su čudesna tvoja djela; sasvim poznaješ dušu moju. 15 Kosti moje ne bijahu ti skrivene kad nastajah u tajnosti, otkan u dubinama zemlje. 16 Oči me tvoje vidješe kao zametak; u knjizi su tvojoj zapisani svi moji dani, što su bili unaprijed određeni, kad još ne bijaše ni jednoga.