Polagano ozdravljenje

15 svibanj

SAMO četiri tjedna nakon što se naš sin pridružio oružanim snagama SAD-a, tijekom vježbe jako ozlijedio koljeno. Otpušten je iz vojske i u dobi od samo 19 godina neko se vrijeme morao koristiti protezom za koljeno i štapom. Trebale su mu pune dvije godine odmora i rehabilitacije da se potpuno oporavi. Iako i dalje povremeno ima bolove, završio je dugi proces ozdravljenja i sada može hodati kao prije.

Tjelesno ozdravljenje često ide sporije nego što očekujemo. No, jednako vrijedi i za duhovno ozdravljenje. Posljedice loših odabira ili postupaka mogu stvoriti probleme ili rane koje traju cijeli život. Ipak, za Božje dijete postoji nada. Iako se nekada potpuno ne oporavimo još za života, zajamčeno nam je da ćemo jednom biti izliječeni. Apostol Ivan je napisao: »I obrisat će Bog svaku suzu s njihovih očiju, i više ne će biti smrti, ni tuge, ni vike, ni boli ne će više biti, jer prvo prođe« (r. 4).

U vremenima boli utješno je znati da ćemo na kraju, u Kristovoj prisutnosti, biti zauvijek iscijeljeni.

– Bill Crowder

Oče, hvala Ti što u svim nevoljama i patnjama

možemo naći utjehu u Tebi. Pomozi nam da Ti donesemo svoje rane

– tjelesne i duševne – i da vjerujemo da ćeš nas iscijeliti.

Kad slomljeni dolazimo Kristu, On nas iscjeljuje.

Otkrivenje 21:1-8

1 Vidjeh novo nebo i novu zemlju, jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, ni mora više nema. 2 I vidjeh sveti grad, novi Jeruzalem, gdje silazi od Boga s neba, opremljen kao zaručnica, ukrašena svojemu zaručniku. 3 I začuh jaki glas s prijestolja gdje govori: »Evo Božjega šatora među ljudima, i prebivat će s njima, i oni će biti njegov narod, a sam će Bog biti s njima njihov Bog. 4 I obrisat će Bog svaku suzu s njihovih očiju, i više ne će biti smrti, ni tuge, ni vike, ni boli ne će više biti, jer prvo prođe.« 5 I reče onaj koji je sjedio na prijestolju: »Evo činim sve novo.« I reče mi: »Napiši: ove su riječi vjerne i istinite.« 6 I reče mi: »Gotov je. Ja sam Alfa i Omega: početak i svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora žive vode besplatno. 7 Onaj koji pobijedi baštinit će ovo, i bit ću mu Bog, a on će meni biti sin. 8 Strašljivima, nevjernima i nečistima, ubojicama i bludnicima, vračarima i idolopoklonicima i svim lažljivcima – dio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt.«