Jordynino putovanje

30 svibanj

Sve mogu u Onome koji me krijepi.

Filipljanima 4:13

JORDYN Castor rođena je slijepa, ali to ju nije sprječavalo da živi sadržajnim i plodonosnim životom. Dokumentarni film Can You See How I See (Možete li vidjeti kako ja vidim) priča njezinu priču. Odlična je studentica i uz malu pomoć uživa u vožnji bicikla i spustu na skijama.

O svome vidu kaže: »Kada bih mogla vratiti svoju sljepoću, ne bih to učinila. Mislim da je Bog s razlogom svakoga od nas stvorio onakvim kakav je… i mislim da će moja sljepoća donekle odrediti što ću učiniti sa svojim životom.« Trenutačno studira računalstvo i mašta o tome da će pridonijeti izradi novog programa koji će pomoći slijepim osobama.

Kako Jordyn uspijava zadržati pozitivan pogled na život? Kao Kristova sljedbenica zna da Bog upravlja svime u našem životu. To joj daje sigurnost da se upušta u poduhvate koje drugi smatraju nemogućima. Naravno, Jordynin je život slika onoga o čemu govori redak poslanice Filipljanima 4:13: »Sve mogu u onome koji me krijepi.«

Bez obzira na to koje su naše prednosti ili nedostaci, Bog nam u svojoj providnosti može dati ono što trebamo da bismo za Njega mijenjali svijet. Oslonite se na Njegovu snagu i hrabro iskoračite u vjeri.

– Dennis Fisher

Pouzdaj se, dušo, u Boga svog,

sve mu preporuči sluša stvora svog.

Božji poziv u službu uključuje i Njegovu jakost da to učinimo.

Poslanica Filipljanima 4:10-13

10 Obradovao sam se veoma u Gospodinu što je opet procvala vaša briga za mene, kao što ste se i brinuli, ali su vas u tome spriječile prilike. 11 Ne govorim zbog oskudice, jer sam navikao biti zadovoljan onim što imam. 12 Znam oskudijevati, znam i obilovati; u svemu i u sve sam se uputio: biti sit i gladovati, obilovati i oskudijevati. 13 Sve mogu u onome koji me krijepi.