Johnnyjeva utrka

07 prosinac 2014Pročitajte: Poslanica Hebrejima 10:19-25

19 Imamo dakle, braćo, osiguran ulazak u svetište krvlju Isusa 20 koji nam je otvorio put novi i živi zavjesom, to jest svojim tijelom. 21 Imamo i velikoga svećenika nad Božjom kućom. 22 Zato pristupajmo istinitim srcem u punini vjere, srca očišćenog od ljage na savjesti, i tijela opranog čistom vodom! 23 Čvrsto držimo nadu, jer je vjeran onaj koji je obećao, 24 i pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela. 25 Ne propuštajmo svoj sastanak, kao što neki imaju običaj, nego bodrimo jedni druge tim više što vidite da se približava Dan.

Zato tješite jedni druge i potičite jedan drugoga na dobro, kao što i činite!

1 Solunjanima 5:11

UZ podršku obitelji i prijatelja, devetnaestogodišnji Johnny Agar uspio je dovršiti utrku na 5 kilometara, poznatiju kao 5K. To je bilo veliko postignuće i svi su bili sretni.

Johnny je kao dijete prebolio dječju paralizu, zbog čega mu je znatno otežana svaka tjelesna aktivnost. Usprkos tomu, njegov tata Jeff i on zajedno su sudjelovali u brojnim utrkama. Tata je gurao, a Johnny je rukama pokretao kotače invalidskih kolica. No, jednog je dana Johnny želio sam dovršiti utrku. Na pola puta do cilja, uz tatinu je pomoć ustao iz kolica i hodajući dovršio utrku. Uslijedilo je veliko slavlje. Obitelj i prijatelji su se veselili njegovu uspjehu. »Bilo mi je lakše jer sam imao njihovu podršku«, Johnny je rekao novinaru. »Ohrabrivanje mi je davalo poticaj.«

Ne bi li Kristovi sljedbenici trebali činiti upravo to? Pisac Poslanice Hebrejima nas podsjeća: »… i pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela« (10:24). Zamislite kako bi bilo kada bismo svi ohrabrivali jedni druge – kada bismo znali da iza sebe imamo skupinu prijatelja koji nas potiču. Shvatimo li ozbiljno riječi »tješite jedni druge i potičite na dobro«, utrka bi nam svima bila lakša.

– Dave Branon

Božja obitelj smo mi, narod smo izabrani,

kad smo sjedinjeni, Njemu smo tada ugodni.

Riječ ohrabrenje može odustajanje pretvoriti u ustrajanje.