Radovi u tijeku

17 prosinac 2014Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 15:9-17

9 Kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas. Ostanite u mojoj ljubavi! 10 Ako zapovijedi moje budete držali, ostat ćete u mojoj ljubavi, kao što sam i ja držao zapovijedi svog Oca i ostajem u njegovoj ljubavi.
11 Ovo sam vam govorio da bude radost moja u vama, i da vaša radost bude savršena. 12 Ovo je moja zapovijed: Ljubite se među sobom kao što sam ja vas ljubio! 13 Od ove ljubavi nitko veće nema, da tko svoj život položi za svoje prijatelje. 14 Vi ste moji prijatelji ako činite što vam ja zapovijedam. 15 Više vas ne nazivam slugama, jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; nego sam vas nazvao prijateljima, jer sam vam objavio sve što sam čuo od svoga Oca. 16 Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i da vaš rod ostane; što god zamolite od Oca u moje ime, dat će vam. 17 Ovo vam zapovijedam: Ljubite se među sobom!

Rastite u milosti i u spoznaji našega Gospodina i Spasitelja Isusa Krista!

2 Petrova 3:18

PABLOA Casalsa smatrali su najvrsnijim čelistom prve polovine 19. stoljeća. Budući da je i u desetom desetljeću svoga života još uvijek svirao, jedan ga je novinar pitao: »Gospodine Casals, imate 95 godina i najbolji ste čelist svih vremena. Zašto još uvijek vježbate 6 sati dnevno?« Casals mu je odgovorio: »Zato što mislim da napredujem.«

Predivan stav! Kao Kristovi sljedbenici nikada se ne bismo smjeli zadovoljiti time što mi smatramo vrhuncem duhovnog života. Umjesto toga, nastavimo rasti »u milosti i u spoznaji našega Gospodina i Spasitelja Isusa Krista« (r. 18). U Evanđelju po Ivanu Isus nas podsjeća na to da nas je izabrao da idemo i donosimo rod. Rezultat je zdravoga rasta donositi rod tijekom cijeloga života. Gospodin je obećao: »Ja sam čokot, vi loza. Tko ostaje u Meni, i Ja u njemu, on rodi mnogi rod« (15:5).

I dok postojano napredujemo kako bismo postali sve sličnijima Onomu koga volimo i komu služimo, budimo sigurni da će »Onaj koji je počeo dobro djelo» (Filipljanima 1:6) u nama dovršiti ga do Kristova povratka

– Cindy Hess Kasper

Sve više ljubit Tebe ja bih rad,

to želim uvijek, kasno, rano, sad.

Uslišaj molbe moje glas, sve više Tebe ja bih rad.

Ono što Bog neopaženo radi u našem srcu donosi plod u našem životu.