Što je doista bitno

23 prosinac 2014Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 9:10-15

10 A onaj koji »daje sjeme sijaču«, dat će i kruh za jelo i umnožit će vaše sjeme i dat će da uzrastu plodovi vaše pravde, 11 da se u svemu obogatite za svaku darežljivost koja po nama iskazuje hvalu Bogu. 12 Jer ovo bogoštovno pomaganje ne podmiruje samo oskudicu svetih, nego donosi i obilan plod po mnogim hvalama u Gospodinu, 13 kad zbog ove prokušane službe ljubavi oni slave Boga za vaše poslušno ispovijedanje Kristova evanđelja i za darežljivost kojom dijelite njima i svima. 14 U svojoj molitvi za vas oni čeznu za vama zbog obilne Božje milosti u vama. 15 Hvala Bogu na njegovu neizrecivom daru!

Hvala Bogu na Njegovu neizrecivom daru!

2 Korinćanima 9:15

U vrijeme kada su naša djeca još živjela kod kuće, jedan od najdražih, i prema mom mišljenju najznačajnijih, običaja na božićno jutro bio je vrlo jednostavan. Okupili bismo se oko okićenog bora, ispod kojeg su bili darovi koje smo pripremili jedni za druge, i čitali božićnu priču. To bi nas uvijek podsjetilo da razlog zbog kojeg dajemo darove nisu darovi kojima su mudraci darivali maloga Isusa. Naši darovi, znak ljubavi jednih prema drugima, slika su Božje bezgranične ljubavi prema nama.

I dok bismo ponavljali priču o anđelima, pastirima i štali, nadali smo se da će veličina onoga što je Bog učinio onoga prvog Božića, zasjeniti sve naše pokušaje da pokažemo ljubav jedni prema drugima.

Ništa se ne može mjeriti s darom koji nam je Bog dao u svome Sinu. To je upravo ono o čemu Pavao piše crkvi u Korintu: »Hvala Bogu na Njegovu neizrecivom daru!« (r. 15)

Naravno, Božja spremnost da pošalje svog Sina da nas spasi je dar koji se ne može opisati riječima. To je Dar kojeg slavimo na Božić – jer sam je Krist to što je doista bitno.

– Bill Crowder

Nek hvaljen bude uvijek Bog,

što nam je poslo Sina svog.

Stog hvali Njeg svaki stvor

i anđela nebeski zbor.

Isus je najveći božićni dar svih vremena.