Mirisan život

08 travanj 2015Pročitajte: Poslanica Filipljanima 4:10-20

10 Obradovao sam se veoma u Gospodinu što je opet procvala vaša briga za mene, kao što ste se i brinuli, ali su vas u tome spriječile prilike. 11 Ne govorim zbog oskudice, jer sam navikao biti zadovoljan onim što imam. 12 Znam oskudijevati, znam i obilovati; u svemu i u sve sam se uputio: biti sit i gladovati, obilovati i oskudijevati. 13 Sve mogu u onome koji me krijepi. 14 Ali dobro ste učinili što ste sa mnom podijelili moju nevolju. 15 A znate i vi, Filipljani, da mi u početku evanđelja, kad sam otišao iz Makedonije, nijedna Crkva ne otvori račun davanja i primanja, osim vas jedinih. 16 Doista, vi ste mi u Solun više puta poslali ono što mi je bilo potrebno. 17 Ne kao da tražim dar, nego tražim plod koji se množi na vašu korist. 18 A ja sam primio sve i imam u izobilju. Obogatio sam se primivši od Epafrodita ono što ste mi poslali, sladak miris, žrtvu prijatnu, ugodnu Bogu. 19 Moj Bog ispunit će svaku vašu potrebu po svome bogatstvu, u slavi, u Kristu Isusu. 20 Bogu i Ocu našemu slava u vijeke vijeka! Amen.

A ja sam primio sve i imam u izobilju… primivši od Epafrodita ono što ste mi poslali, sladak miris, žrtvu prijatnu, ugodnu Bogu.

Filipljanima 4:18

ZAHVALAN sam Bogu da mi je dao osjetilo mirisa da mogu uživati u mnogim miomirisima života. Razmišljam o tome koliko svakoga jutra uživam u nečemu tako običnom kao što je osvježavajući miris losiona nakon brijanja ili blagom mirisu tek pokošene trave u proljeće. Osobito volim sjediti u dvorištu kada nježan miris mojih najdražih ruža ispuni zrak, a da i ne govorim o pikantnim mirisima začina u slasnoj hrani.

Zbog toga mi je zapelo za oko da apostol Pavao kaže da su naša djela ljubavi prema drugima kao »sladak miris«, žrtva ugodna Bogu (r. 18). Kada razmišljamo o pomaganju onima u potrebi, obično o tome mislimo kao o nečemu što treba učiniti ili čak što je kršćanski učiniti. No, Pavao kaže da namjerno pomaganje onima u potrebi ispunjava prostor oko Božjega prijestolja mirisom koji Mu je ugodan.

Bogu možemo ugoditi mirisima koji nastaju kada smo na blagoslov drugima. To je još jedan razlog da činimo dobra djela u Njegovo ime.

Treba li netko danas vašu dobrotu? Zamolite Boga da vas odvede do njega. Budite blagoslov. Budite »sladak miris« u nečijem životu.

– Joe Stowell

Blagoslivljanje drugih je blagoslov Bogu.