Najbolja mjesta za pecanje

16 travanj 2015Pročitajte: Otkrivenje 22:1-5

1 I pokaza mi rijeku žive vode, bistru kao kristal, koja je izlazila od Božjega i Jaganjčeva prijestolja. 2 Nasred gradskog trga i s obje strane rijeke stablo života koje rađa dvanaest puta, dajući svakoga mjeseca svoj plod. Lišće stabla lijek je narodima. 3 Više ne će biti nikakva prokletstva. Božje i Jaganjčevo prijestolje bit će u gradu, i sluge Božje klanjat će se Bogu. 4 Gledat će njegovo lice, i njegovo ime bit će im na čelima. 5 I noći više ne će biti, i ne će trebati svjetla svjetiljke, ni sunčanoga svjetla, jer će ih obasjavati Gospodin Bog, i kraljevat će u vijeke vjekova.

Znam da je taj čovjek (…) bio uznesen u raj, i čuo neizrecive riječi koje čovjeku nije slobodno govoriti.

2 Korinćanima 12:3,4

PRIJE nekoliko mjeseci umro je moj prijatelj Gus. Bio je strastveni ribič. Najviše je volio pastrve. Vikendom ste ga mogli vidjeti na obližnjem jezeru kako sjedi u čamcu i peca. Nedavno sam dobio pismo njegove kćeri Heidi. Pisala je o tome kako je, nakon što je Gus otišao u nebo, o tome razgovarala sa svojim unukom. Njezin šestogodišnji unuk, koji isto voli pecati, ovako je objasnio kako je u nebu i što djed tamo radi: »Tamo je prelijepo«, rekao je zamišljeno, »i Isus pokazuje djedu Gusu gdje su najbolja mjesta za pecanje.«

Kada je Pavao opisivao viziju neba koju mu je Bog dao, ponestalo mu je riječi. »Bio sam uznesen u raj, i čuo neizrecive riječi koje čovjeku nije slobodno govoriti», napisao je u Drugoj poslanici Konćanima 12:4. Riječima je teško opisati nebo – možda zato što ljudski um to ne može shvatiti.

Iako bi nam bilo lakše kada bismo više znali o nebu, znanje nije to što nam daje sigurnost, već osobno poznavanje Boga. Zato što Ga poznajem i znam koliko je dobar, mogu napustiti ovaj svijet i sve što mi on znači, potpuno siguran da će u nebu biti prekrasno i Isus će mi pokazati »gdje su najbolja mjesta za pecanje« – upravo takav je naš Bog.

– David Roper

Ništa na zemlji ne može se usporediti s boravkom u nebu s Kristom.