Pristup Bogu

29 travanj 2015Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 5:6-15

5 Tko naime pobijedi svijet ako ne onaj koji vjeruje da je Isus Sin Božji? 6 Isus Krist dođe kroz vodu i krv, ne samo kroz vodu nego kroz vodu i krv; i Duh je onaj koji svjedoči, jer je Duh istina. 7 Jer troje je što svjedoči: 8 Duh, voda, i krv; i to je troje jedno. 9 Ako primamo svjedočanstvo ljudi, svjedočanstvo je Božje veće. Ovo je svjedočanstvo Boga: On je svjedočio za svojega Sina. 10 Tko vjeruje u Božjega Sina, ima svjedočanstvo Božje u sebi. Tko ne vjeruje Bogu, učinio ga je lašcem; jer ne povjerova svjedočanstvu kojim Bog posvjedoči za svojega Sina. 11 A ovo je to svjedočanstvo: Bog nam je dao vječni život; taj je život u njegovu Sinu. 12 Tko ima Sina, ima život; tko nema Božjega Sina, nema života.
13 Ovo pišem vama koji vjerujete u ime Sina Božjega, da znate kako imate vječni život. 14 I ovo je pouzdanje koje imamo prema njemu: uslišava nas ako što molimo po njegovoj volji. 15 Ako znamo da nas uslišava, što god molimo, znamo također da primamo što ga zamolismo.

Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!

Hebrejima 4:16

TEHNOLOGIJA je po mnogočemu blagoslov. Želite li saznati nešto o svojim zdravstvenim problemima? Jedino što morate učiniti je pogledati na internet i istog ćete trenutka pronaći sve što vas zanima. Želite li stupiti u vezu s prijateljem? Dovoljno je da pošaljete SMS poruku, elektroničku poštu ili otvorite Facebook. No, tehnologija ponekad može biti problem. Prije nekoliko dana htio sam pogledati stanje na svome bankovnom računu i postavili su mi niz sigurnosnih pitanja. Kako se nisam mogao sjetiti točnog odgovora, onemogućili su mi pristup vlastitom računu. Sjetite se samo koliko puta se prekinuo važan telefonski razgovor jer vam se ispraznila baterija mobitela i niste mogli nastaviti razgovor dok ju ponovo niste napunili.

Zbog svega toga veseli me činjenica da želim li doći Bogu u molitvi, ne moram znati zaporku, odgovoriti na brojna pitanja, niti imati punu bateriju. Sam Isus nas uvjerava: »I ovo je pouzdanje koje imamo prema Njemu: uslišava nas ako što molimo po Njegovoj volji« (1 Ivanova 5:14).

Bog je uvijek dostupan jer On nikada ne drijema niti spava! (pročitajte Psalam 121:4) Zahvaljujući Njegovoj ljubavi On čeka i spreman je saslušati nas.

– Joe Stowell

Bog je uvijek dostupan kada smo u nevolji.