Radosno srce

05 svibanj 2015Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 15:1-11

1 Ja sam pravi čokot, i Otac je moj vinogradar. 2 Svaku lozu na meni koja ne rađa, on odsiječe, i svaku koja donosi rod, čisti da donosi više roda. 3 Vi ste već čisti zbog riječi koju sam vam govorio. 4 Ostanite u meni, i ja u vama! Kao što loza ne može roditi roda sama od sebe, ako ne ostane na čokotu, tako i vi, ako ne ostanete u meni. 5 Ja sam čokot, vi loze. Tko ostaje u meni, i ja u njemu, on rodi mnogi rod, jer bez mene ne možete ništa učiniti. 6 Tko u meni ne ostane, izbacit će se napolje kao loza, i osušit će se; pokupit će je i baciti u oganj, i gorjet će. 7 Ako ostanete u meni, i moje riječi ostanu u vama, što god hoćete tražite i bit će vam. 8 Time se proslavlja moj Otac: da rodite puno roda i budete moji učenici. 9 Kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas. Ostanite u mojoj ljubavi! 10 Ako zapovijedi moje budete držali, ostat ćete u mojoj ljubavi, kao što sam i ja držao zapovijedi svog Oca i ostajem u njegovoj ljubavi.
11 Ovo sam vam govorio da bude radost moja u vama, i da vaša radost bude savršena.

Ovo sam vam govorio da bude radost Moja u vama, i da vaša radost bude savršena.

Ivan 15:11

DOK sam u singapurskoj zračnoj luci čekao na ukrcaj u zrakoplov, primijetio sam mladu obitelj – mamu, tatu i sina. Bila je gužva i tražili su mjesto gdje će sjesti. Odjedanput je dječak počeo iz svega glasa pjevati Zapojte svi od radosti. Bilo mu je oko 6 godina i zadivio me time što je znao sve riječi.

Ono što je još više privuklo moju pozornost bio je izražaj njegova lica – bilo je ozareno, a njegov je široki osmijeh pristajao riječima koje je pjevao. Svima oko sebe naviještao je radost zbog Kristova dolaska.

Ta radost nije ograničena samo na živahnu djecu ili božićne blagdane. Neizmjerna radost zbog Kristove prisutnosti u našem životu bilo je zadnje što je Isus podučavao svoje učenike noć uoči smrti na križu. Rekao im je da ih silno voli – kao što Otac voli Njega (pročitajte Ivan 15:9). Nakon što im je pričao o tome kakvo je to zajedništvo, rekao im je: »Ovo sam vam govorio da bude radost Moja u vama, i da vaša radost bude savršena« (r. 11).

Kako predivno obećanje! Zbog Kristove radosti koja je u nama možemo iskusiti radost – pravu radost!

– Bill Crowder

Zapojte svi od radosti: »Bog ljubi nas!«

Kličite Božjoj milosti: »Bog ljubi nas!«

U svako životno doba možemo upoznati radost u Kristu.