Polazak!

08 svibanj 2015Pročitajte: Druga Petrova poslanica 3:1-13

1 Ljubljeni, ovo je već druga poslanica što vam je pišem da vas opomenem i potaknem na ispravno razmišljanje. 2 Imajte na umu riječi koje su unaprijed kazali sveti proroci. Sjećajte se također Gospodinove i Spasiteljeve zapovijedi koju su vam predali vaši apostoli. 3 Znajte najprije i ovo: u posljednje će dane doći zavodljivi izrugivači koji će živjeti po vlastitim pohotama. 4 Oni će govoriti: »Gdje je obećanje njegova dolaska? Jer otkako oci usnuše, sve stoji tako kako je bilo od početka stvorenja.« 5 Oni namjerno ne žele znati da su nebesa bila već odavna te da je zemlja postala Božjom riječju iz vode i po vodi. 6 Zato tadašnji svijet bi vodom potopljen i propade. 7 A sadašnja nebesa i zemlju zadržava ta ista riječ i čuva ih za oganj na dan suda i propasti bezbožnih ljudi. 8 Ljubljeni, jedna stvar neka vam ne bude nepoznata: jedan dan pred Gospodinom je kao tisuću godina, i tisuću godina kao jedan dan. 9 Ne kasni Gospodin sa svojim obećanjem, kao što neki misle, nego je strpljiv prema vama, jer ne će da se tko izgubi, nego da se svi obrate. 10 Ali će doći Gospodnji dan kao tat. Tada će nebesa s velikom bukom proći, počela će se od ognja rastopiti, a zemlja i djela što su na njoj izaći će na vidjelo.
11 Kad će se ovo sve jedanput raspasti, kako li trebate sveto i pobožno živjeti, 12 iščekujući i želeći dolazak Božjega dana, kada će se zapaljena nebesa raspasti, a počela će se od ognja rastopiti. 13 Ali čekamo po njegovu obećanju, novo nebo i novu zemlju u kojima prebiva pravednost.

Ne kasni Gospodin sa svojim obećanjem, kao što neki misle, nego je strpljiv prema vama, jer ne će da se tko izgubi, nego da se svi obrate.

2 Petrova 3:9

JEDNOGA dana kad sam odvezla muža na željezničku stanicu, gledala sam kako kondukter pogledom traži ljude koji kasne. Žena s mokrom kosom dotrčala je s parkirališta i uskočila u vlak. Zatim je muškarac u tamnom odijelu velikim koracima prešao peron i popeo se u zadnji vagon. Kondukter je strpljivo čekao one koji su trčali da bi u posljednjem trenutku ušli u vlak.

Baš kao što je kondukter bio strpljiv s ljudima koji su žurili na vlak, Bog strpljivo čeka da ljudi dođu k Njemu. Ali jednoga će se dana Isus vratiti. »Tada će nebesa velikom bukom proći, počela će se od ognja rastopiti« (r. 10). Kada se to dogodi, ili ako prije toga umremo, bit će prekasno da uspostavimo odnos s Bogom.

»Gospodin… je strpljiv prema vama«, kaže Petar, »jer ne će da se tko izgubi, nego da se svi obrate« (r. 9). Ako ste do sada odgađali odluku da slijedite Krista, imam za vas dobru vijest – još nije kasno! U Bibliji čitamo: »Doista, ako ispovjedaš svojim ustima da je Isus Gospodin, i vjeruješ u svojemu srcu da Ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen« (Rimljanima 10:9). On zove. Hoćeš li potrčati k Njemu?

– Jennifer Benson Schuldt

Neka glas se svuda ori, dol i brijeg nek odgovori:

»Bog i grješnim raj otvori!« Čuj, dođi, čuj!

Sada je vrijeme da odaberete Gospodina.