Korak bliže

18 svibanj 2015Pročitajte: Poslanica Rimljanima 13:10-14

10 Ljubav ne čini zla bližnjemu. Stoga je ljubav punina Zakona.
11 Upoznajte ovo vrijeme: već je čas da se probudite od sna; jer je sada bliže naše spasenje negoli kad povjerovasmo. 12 Prođe noć, a dan se približi. Odbacimo dakle djela tmine, a obucimo se u oružje svjetla! 13 Hodimo pošteno kao po danu, ne u raskošnim gozbama i pijankama, ne u nečistoći i raspuštenosti, ne u svađi i zavisti; 14 nego se obucite u Gospodina Isusa Krista, i brinući se za tijelo ne ugađajte požudama!

Upoznajte ovo vrijeme: već je čas da se probudite od sna; jer je sada bliže naše spasenje negoli kad povjerovasmo.

Rimljanima 13:11

PRIJE nekoliko godina moj prijatelj i ja odlučili smo popeti se na Mount Whitney, visok 4421 metar. To je najviša planina u Sjedinjenim Američkim Državama. U bazni logor stigli smo kasno navečer. Izvadili vreće za spavanje i pokušali malo odspavati prije nego što se ujutro prije izlaska sunca počnemo penjati. Uspon na sam vrh nije opasan, ali je dugačak i iscrpljujući – oko 8 kilometara nemilosrdne sipine.

Iako težak, uspon je bio uzbudljiv, prepun prizora od kojih zastaje dah. Posvuda plava jezera i zelene livade. Hodanje se odužilo i bilo je naporno. Boljele su nas noge i teško smo disali. Što je dan više odmicao, a put pred nama se činio beskonačnim, više sam razmišljao o tome da se vratim.

Tada bih krajičkom oko pogledao prema vrhu i shvatio da me svaki korak vodi bliže k cilju. Nastavim li hodati, doći ću tamo. Ta me je misao tjerala da nastavim.

Pavao nas uvjerava da »je sada bliže naše spasenje negoli kad povjerovasmo« (r. 11). Svakoga dana bliže smo velikome danu kada ćemo doći na ‘vrh’ i vidjeti svoga Spasitelja. Ta nas misao tjera da nastavimo.

– David Roper

Ja želim nebu sve bliže, svaki dan Njemu vodi me.

Zato te molim, Isuse, sve više sebi diži me.

Sada Isusa vidimo u Bibliji, ali jednog ćemo Ga dana vidjeti licem u lice.