Ići rame uz rame

24 kolovoz 2015Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 1:3-11

3 Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog sve utjehe 4 koji nas tješi u svakoj nevolji, da bismo utjehom kojom nas same tješi Bog, mi mogli utješiti one koji su u svakoj nevolji. 5 Doista, kao što obiluju Kristove patnje u nama, tako po Kristu obiluje i naša utjeha. 6 Ako li smo u nevolji, za vašu je utjehu i spasenje, ili ako nas Bog tješi, za vašu je utjehu koja djeluje da podnosite postojano iste patnje što ih i mi podnosimo. 7 A naša je nada čvrsta jer znamo: kao što ste dionici u našim patnjama, tako ćete biti i u utjesi. 8 Doista, braćo, nećemo vam zatajiti našu nevolju koja nas je zadesila u Aziji, kad smo bili preko mjere i preko snage opterećeni, tako da smo već očajavali za život. 9 Da, sami u sebi spremili smo se na smrtnu osudu, kako se ne bismo uzdali u sebe, nego u Boga koji uskrisava mrtve. 10 On nas je izbavio od strahovite smrtne opasnosti i izbavljat će nas. U njega se uzdamo da će nas i dalje izbavljati, 11 jer nam i vi pomažete molitvom da mnogi zahvale Bogu za milost koja nam je udijeljena po mnogima, zbog vas.

Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista… koji nas tješi u svakoj nevolji, da bismo… mi mogli utješiti one koji su u svakoj nevolji.

2 Korinćanima 1:3,4

KADA je mojoj sestri Carole otkriven karcinom dojke, cijela se obitelj zabrinula. Zbog dijagnoze, operacije i dugotrajnog liječenja bojali smo se za njezin život i počeli smo se moliti za nju. Tijekom nekoliko mjeseci njezini su nalazi pokazivali ozbiljnost situacije. No svi smo slavili kada je dobila mišljenje liječnika da su operacija i liječenje bili uspješni. Carole je krenula putem oporavka!

Tada, za manje od godinu dana, i moja se sestra Linda suočila s istom borbom. Istoga trenutka Carole je stala uz Lindu, pomogla joj je da razumije što ju čeka i kako se pripremiti za to. Njezino joj je iskustvo pomoglo da prati Lindu na njezinu putu.

O tome govori Pavao u Drugoj poslanici Korinćanima 1:3,4: »Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog sve utjehe koji nas tješi u svakoj nevolji, da bismo utjehom kojom nas same tješi Bog, mi mogli utješiti one koji su u svakoj nevolji.«

Zahvalan sam da Bog može upotrijebiti sve. Naše nevolje ne samo da nam daju priliku da iskusimo Njegovu utjehu nego nam daju mogućnost da tu utjehu podijelimo s drugima u njihovim borbama.

– Bill Crowder

Božja prisutnost pruža utjehu nama; naša prisutnost donosi utjehu drugima.