Ne odgađajte!

31 kolovoz 2015Pročitajte: Evanđelje po Luki 9:57-62

57 Dok su putovali, reče mu neki čovjek: »Ići ću za tobom kamo god pođeš.« 58 Isus mu odvrati: »Lisice imaju svoje jame, ptice nebeske svoja gnijezda. A Sin Čovječji nema mjesta gdje bi mogao nasloniti svoju glavu.«
59 Drugoga pozva: »Pođi za mnom!« On odvrati: »Gospodine, pusti me da najprije odem i ukopam svojega oca.« 60 Isus mu odvrati: »Pusti neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace. A ti pođi i navješćuj Božje kraljevstvo!«
61 Opet drugi reče: »Ja ću ići za tobom, Gospodine, ali me najprije pusti da se oprostim sa svojom obitelji.« 62 Isus mu odvrati: »Nijedan koji stavi ruku svoju na plug i obazire se natrag, nije prikladan za Božje kraljevstvo.«

Jer je Bog tako ljubio svijet da je predao svojega jedinorođenog Sina da svaki koji vjeruje u Njega ne propadne, nego da ima vječni život.

Ivan 3:16

MNOGO sam godina proveo razgovarajući sa svojim daljnjim rođakom o potrebi za spasenjem. Kada me je nedavno posjetio, ponovo sam ga ohrabrivao da primi Isusa. Odgovorio mi je: »Želio bih primiti Isusa i biti član crkve, ali ne još. Živim među ljudima drugih vjeroispovijesti. Ako se ne preselim, neću moći živjeti svoju vjeru kako treba.« Kao opravdanje što odgađa odluku nabrojao je progonstvo, ruganje i pritisak prijatelja i okoline.

Njegov je strah bio opravdan, ali uvjeravao sam ga da što god se dogodilo Bog ga neće ostaviti samog. Ohrabrivao sam ga da ne odgađa, već da se pouzda u Boga koji će mu pomoći i zaštititi ga. Popustio je i priznao da treba Kristovo oproštenje i pouzdao se u Njega kao svojega osobnog Spasitelja.

Kada je Isus pozvao ljude da Ga slijede, oni su isto pronašli izgovore – bili su zaokupljeni brigama ovoga svijeta (Luka 9:59-62). Gospodinov odgovor njima (r. r. 60-62) ohrabruje nas da ne dopustimo da nam izgovori oduzmu najvažniju stvar u životu: spasenje naše duše.

Čujete li Božji poziv da Mu predate svoj život? Nemojte odgađati. »Evo, sad je pogodno vrijeme! Evo sad je dan spasenja!« (2 Korinćanima 6:2)

– Lawrence Darmani

Danas je dan spasenja!