Ljubavni lokoti

05 rujan 2015Pročitajte: Poslanica Efežanima 4:29 – 5:2

29 Nikakva pogubna riječ neka ne izlazi iz vaših usta, nego samo dobra, na izgradnju, prema potrebi, da pospješuje milost onima koji slušaju! 30 Nemojte žalostiti Duha Svetoga Božjega kojim ste opečaćeni za Dan otkupljenja. 31 Svaka gorčina, i gnjev i ljutina, i vika i vrijeđanje neka nestanu među vama sa svakom vrstom pakosti! 32 Budite jedni prema drugima plemeniti, milosrdni, praštajući jedni drugima kao što je i Bog u Kristu oprostio vama!
1 Budite dakle nasljedovatelji Boga, kao ljubljena djeca, 2 i živite u ljubavi, kao što je i Krist ljubio nas i predao sebe za nas kao prinos i žrtvu Bogu na ugodni miris!

Živite u ljubavi, kao što je i Krist ljubio nas i predao sebe za nas.

Efežanima 5:2

LJUBAVNI LOKOTI postaju sve rasprostranjenijom pojavom. U mnogim zemljama tisuće zaljubljenih stavljaju lokote na mostove, vrata i ograde. Među njima su Francuska, Kina, Austrija, Republika Češka, Srbija, Španjolska, Meksiko, Sjeverna Irska i naravno Hrvatska.

Parovi ugraviraju svoja imena na lokote i onda ih stave negdje na javnome mjestu kao simbol svoje vječne ljubavi. No na nekim su znamenitim mjestima vlasti to zabranile jer im od prevelike težine prijeti opasnost od rušenja. I dok neki misle da je to vandalizam, drugi to smatraju umjetničkim djelom i simbolom predane ljubavi.

I Bog je nama na javnome mjestu pokazao pravu »vječnu ljubav«. Pokazao ju je kada je umro na križu i time nam osigurao oproštenje grijeha. I svakoga nam dana nastavlja pokazivati svoju ljubav. Spasenje nije samo obećanje da ćemo vječnost provesti s Bogom nego i svakodnevno iskustvo praštanja, sigurnosti, brige i milosti u zajedništvu s Njime. Isusova ljubav je razlog zašto nas Pavao potiče: »Živite u ljubavi« (r. 2) jedni s drugima.

Ta nam ljubav pomaže da budemo strpljivi i ljubazni. U svome Sinu dao nam je savršeni primjer i sposobnost da volimo jedni druge.

– Anne Cetas

Isus nam je pokazao kako voljeti.