Bog me drži

10 rujan 2015Pročitajte: Psalam 34:2-8

2 Blagoslivljat ću Gospoda u svako doba,
nek mi je svagda njegova hvala u ustima!
3 Nek se diči Gospodom moja duša,
neka čuju siromasi i nek se raduju!
4 Veličajte Gospoda sa mnom,
uzvisujmo njegovo ime zajedno!

5 Tražio sam Gospoda i on me usliši,
izbavi me od svih mojih tjeskoba.
6 Gledajte u njega i veselite se,
lice se vaše ne će zastidjeti.
7 Taj je siromah povikao i Gospod ga je čuo,
spasio ga je iz svih njegovih nevolja.
8 Anđeo Gospodnji stoji oko onih koji ga se boje
i izbavlja ih.

Ja sam Gospodin, tvoj Bog, koji te držim za desnicu, koji ti govorim: Ne boj se! Ja sam tvoj pomoćnik!

Izaija 41:13

NAKON što sam s roditeljima prestala odlaziti na obiteljska putovanja, vrlo sam rijetko viđala svoju baku i djeda koji su živjeli daleko od nas. A onda sam jedne godine odlučila produljeni vikend provesti s njima. U povratku, na putu do zračne luke, baka koja nikada nije letjela zrakoplovom, glasno je pokazivala da se boji za mene. »To je tako mali zrakoplov… Ne postoji ništa što bi ga stvarno držalo tamo gore, zar ne? Ja bih se bojala otići tako visoko«, rekla je.

U trenutku kada sam se ukrcavala u taj mali zrakoplov, bojala sam se kao prvi put kada sam letjela. Što to zapravo drži zrakoplov u zraku?

Bezrazložni strahovi, pa ček i oni opravdani, ne trebaju nas plašiti. David je živio kao bjegunac skrivajući se od kralja Šaula koji ga je uporno progonio. Bio je ljubomoran na Davida jer ga je narod volio. David je sigurnost i utjehu pronašao jedino u odnosu s Bogom. U 34. psalmu je napisao: »Tražio sam Gospoda i On me utješi, izbavi me od svih mojih tjeskoba« (r. 5).

Naš Otac na nebu je savršena mudrost i ljubav. Kada nas počinje obuzimati strah, moramo zastati na tren i sjetiti se da je On naš Bog i nikada neće ispustiti našu ruku.

– Cindy Hess Kasper

Kada vjerujemo da je Bog dobar, naučit ćemo osloboditi se straha.