Duh pomaže

22 travanj 2016Pročitajte: Poslanica Rimljanima 8:19-27

19 Stvorenja naime željno očekuju objavljenje sinova Božjih. 20 Jer je stvorenje podvrgnuto raspadljivosti, ne od svoje volje, nego zbog onoga koji ga podvrgnu, i zato se 21 i samo stvorenje nada slobodi od robovanja raspadljivosti te dioništvu na slobodi i slavi djece Božje. 22 Jer znamo da sve stvorenje zajedno uzdiše i muči se sve do sada. 23 A ne samo ono, nego i mi sami koji imamo prvine Duha, i mi sami u sebi uzdišemo čekajući posinjenje, otkupljenje svojega tijela. 24 U nadi se naime spasismo. A nada koja se vidi, nije nada; jer što tko vidi, kako će se tome nadati? 25 Ako li se nadamo onome što ne vidimo, čekamo sa strpljivošću.
26 A tako nam i Duh pomaže u našoj slabosti; jer ne znamo za što ćemo se moliti kako treba, nego sam Duh posreduje za nas neiskazanim uzdisanjem. 27 A onaj koji ispituje srca, zna što je želja Duha, jer po Božjoj volji posreduje za svete.

A tako nam i Duh pomaže u našoj slabosti; jer ne znamo za što ćemo se moliti kako treba, nego sam Duh posreduje za nas neiskazanim uzdisanjem.

Rimljanima 8:26

SVE donedavno mnogi gradovi u ruralnim dijelovima Irske nisu imali kućne ni poštanske brojeve. Ako su u gradu živjela tri Patricka Murphyja, najnoviji stanovnik toga imena ne bi dobio pismo sve dok pismo ne bi bilo uručeno dvojici Patricka Murphyja koji su ondje živjeli dulje. »Moji bi susjedi pismo dobili prvi«, rekao je Patrick Murphy (najnoviji stanovnik). »Pomno bi ga pročitali, a onda bi rekli: ‘Ne, to vjerojatno nisam ja.’« Da bi prekinuli svu tu zbrku oko isporuke pisama, irska je vlada nedavno ustrojila prvi sustav poštanskih brojeva koji jamči točnu isporuku pošte.

Kada se molimo, ponekad osjećamo da trebamo pomoć kako bismo Bogu rekli što nam je na srcu. Možda ne nalazimo prave riječi ili ne znamo kako izraziti najdublje čežnje svojega srca. U 8. poglavlju Poslanice Rimljanima apostol Pavao kaže da nam Duh Sveti pomaže i posreduje za nas »neizrecivim uzdisanjem« i donosi ih Ocu. »Jer mi ne znamo što da molimo kako treba, ali sam Duh posreduje za nas neizrecivim uzdisajima« (r. 26, K. S.). Duh se uvijek moli u skladu s Božjom voljom i Otac zna misli Duha.

Ohrabrite se! Bog čuje kada se molite i On zna vaše najskrovitije potrebe.

Marvin Williams

Kada u molitvi ne nalazite riječi, Bog čuje vaše srce.