Božja neuništiva Riječ

23 travanj 2016Pročitajte: Psalam 119:89-96

89 Tvoja je riječ dovijeka, Gospode,
čvrsto stoji kao nebo.
90 Od koljena do koljena tvoja je istina,
utemeljio si zemlju i ona stoji.
91 Po tvojim zakonima stoje do danas,
jer sve tebi služi.
92 Kad tvoj zakon ne bi bio moja radost,
davno bih umro u svojoj žalosti.
93 Tvojih zapovijedi ne ću zaboraviti dovijeka,
jer s njima ti me oživljavaš.
94 Tvoj sam, spasi me,
jer tražim tvoje propise.
95 Vrebaju me bezbožnici da me upropaste,
ali ja ću paziti na tvoje odredbe.
96 Na svakom savršenstvu vidim granicu,
samo je tvoja zapovijed beskrajno velika.

 

Nebo i zemlja će proći, ali Moje riječi neće proći.

Matej 24:35

POČETKOM Drugoga svjetskog rata avionskim je bombardiranjem uništen veliki dio Varšave. Blokovi betona, puknute instalacije i komadi stakla bili su razasuti cijelim gradom. No u samom centru grada veći je dio jedne oštećene kuće još uvijek tvrdoglavo stajao. Bilo je to poljsko središte Britanskoga i inozemnoga biblijskog društva. Na jednom su se zidu još uvijek mogle pročitati ove riječi: »Nebo i zemlja će proći, ali Moje riječi neće proći« (r. 35).

Isus je to rekao kako bi ohrabrio svoje učenike kada su ga pitali »koji je znak… svršetka svijeta?« (r. 3) Njegove su riječi ohrabrenje i nama u teškim trenucima. Stojeći na ruševinama svojih snova, još se uvijek možemo pouzdati u Božju postojanu narav, Njegovu vladavinu i obećanja.

Psalmist je napisao: »Tvoja je riječ dovijeka, Gospode, čvrsto stoji kao nebo« (Psalam 119:89). No nije to samo riječ Gospodina; to je sam Njegov karakter. Zbog toga je psalmist mogao reći i ovo: »Od koljena do koljena Tvoja je istina« (r. 90).

Kada smo suočeni sa zastrašujućim okolnostima, možemo na njih odgovoriti očajem ili nadom. Bog nas neće prepustiti okolnostima, zato možemo odabrati nadu. Njegova nas neuništiva riječ uvjerava u Njegovu neiscrpnu ljubav.

Dennis Fisher

Možemo se pouzdati u Božju nepromjenjivu Riječ.