Treba biti razumljivo

26 travanj 2016Pročitajte: Poslanica Rimljanima 15:1-6

1 Dužni smo mi jaki nositi slabosti slabih, a ne ugađati sebi. 2 Svaki od nas neka ugađa bližnjemu, da napredujemo u dobru. 3 Doista, ni Krist nije ugađao sebi, nego kao što je pisano: »Pogrde onih koji tebe grde, padoše na me.« 4 Jer što god je pisano, pisano je za našu pouku, da strpljivošću i utjehom Pisma imamo nadu. 5 A Bog strpljivosti i utjehe neka vam poda da složno mislite među sobom po Kristu Isusu, 6 da jednim srcem i jednim glasom slavite Boga i Oca Gospodina našega Isusa Krista.

Jer što god je pisano, pisano je za našu pouku.

Rimljanima 15:4

RADO posjećujem muzeje poput National Gallery u Londonu ili Državnu galeriju Tretjakov u Moskvi. I dok mi većina umjetničkih djela oduzima dah, neka od njih me zbunjuju. Promatram naizgled slučajno nanesenu boju na platnu i jasno mi je da nemam pojma što vidim – iako je riječ o vrsnom umjetniku.

Ponekad možemo doživjeti to isto kada je u pitanju Sveto pismo. Pitamo se je li ga uopće moguće razumjeti? Gdje započeti? Možda nam mogu pomoći ove Pavlove riječi: »Jer što god je pisano, pisano je za našu pouku, da strpljivošću i utjehom Pisma imamo nadu« (r. 4). Bog nam je dao Sveto pismo da nas poduči i ohrabri. Dao nam je i Duha Svetoga da nam pomogne razumjeti Božju volju. Isus je rekao da nam je poslao Duha da nas uvede »u svu istinu« (Ivan 16:13). I Pavao govorio o tome u Prvoj poslanici Korinćanima 2:12 kada piše: »A mi ne primismo svjetovnoga duha, nego Duha koji je od Boga, da znamo što nam je Bog darovao.«

Uz pomoć Duha možemo pristupiti Bibliji s pouzdanjem, znajući da ćemo na njezinim stranicama upoznati Boga i Njegovu volju.

Bill Crowder

Bože, Tebi pjevam ja, slavim Tvoje sveto ime.

U moj život si ušao, darovao mi spasenje.

Čitajte Bibliju kako biste upoznali njezina Autora.