Novo i korisno

01 svibanj 2016Pročitajte: Poslanica Filipljanima 3:1-8

1 Uostalom, braćo moja, radujte se u Gospodinu! Pisati vam isto meni nije dosadno, a vama je potrebno. 2 Čuvajte se tih pasa, čuvajte se tih zlih poslenika, čuvajte se tog osakaćenja! 3 Doista, mi smo obrezani koji Duhom iskazujemo štovanje Bogu i hvalimo se u Kristu Isusu, a ne uzdamo se u tijelo, 4 premda bih se i ja mogao uzdati u tijelo. Ako tko drugi misli da se može uzdati u tijelo, ja još više. 5 Obrezan sam osmi dan, od Izraelova sam roda, od Benjaminova plemena, Hebrej od Hebreja, po Zakonu farizej. 6 Iz revnosti sam progonio Crkvu, po zakonskoj pravdi bio sam besprijekoran. 7 Međutim, ono što sam nekoć smatrao dobitkom, sada smatram štetnim zbog Krista. 8 Štoviše, sve držim za štetu prema prevažnoj spoznaji Isusa Krista, svojega Gospodina zbog kojega sve izgubih i smatram blatom, da steknem Krista.

Štoviše, sve držim za štetu prema prevažnoj spoznaji… da steknem Krista.

Filipljanima 3:8

ADAM Minter bavi se otpadom. Kao sin vlasnika odlagališta otpada putuje svijetom u potrazi za odbačenim stvarima. U svojoj knjizi Junkyard Planet (Planet odlagališta otpada) piše o više milijarda dolara vrijednoj industriji recikliranja otpada. Zaključio je da poduzetnici širom svijeta traže odbačene stvari poput bakrenih žica, prljavih tepiha i plastičnih predmeta i daju im novu svrhu. Postaju nešto novo i korisno.

Nakon što je apostol Pavao predao svoj život Spasitelju, shvatio je da su sva njegova postignuća i sposobnosti tek nešto malo vrjedniji od smeća. A Isus je sve to pretvorio u nešto novo i korisno. Zato Pavao piše: »Ali sve što mi je bilo vrijedno, izgubilo je u mojoj cijeni vrijednost za me zbog Krista. Štoviše, sve sada gubi u mojoj cijeni svoju vrijednost zbog najveće prednosti: spoznaje Krista Isusa, moga Gospodina« (r. r. 7,8 K. S.). Kao vrsni poznavatelj Zakona, bio je revni i okrutni progonitelj Kristovih sljedbenika (pročitajte Djela ap. 9:1,2). Nakon što ga je Krist promijenio, ruševine njegove prošlosti promijenjene su u Kristovu ljubav prema drugima (pročitajte 2 Korinćanima 5:14-17).

Ako mislite da je vaš život gomila otpada, sjetite se da je Bog stručnjak za stvaranje novoga. Predajte mu svoj život i On će od vas načiniti nešto novo i korisno, za sebe i druge.

Dennis Fisher

Krist sve čini novim.