Nema veće radosti

06 svibanj 2016Pročitajte: Treća Ivanova poslanica 1:1-8

1 Starješina ljubljenome Gaju kojega ja ljubim u istini. 2 Ljubljeni, želim ti u svemu dobro, i da budeš zdrav, kao što je tvojoj duši dobro. 3 Vrlo se obradovah kad dođoše braća i posvjedočiše za tvoju istinu, kako ti u istini hodiš. 4 Nemam veće radosti od ove: čuti da moja djeca hode u istini.
5 Ljubljeni, vjerno radiš u svemu što činiš braći, a osobito putnicima. 6 Oni posvjedočiše tvoju ljubav pred Crkvom, i dobro ćeš učiniti ako ih dalje opremaš kako je dostojno Boga. 7 Jer radi njegova imena izađoše, a ne primaju ništa od neznabožaca. 8 Mi smo dakle dužni primati takve, da budemo suradnici istine.

Nemam veće radosti od ove: čuti da moja djeca hode u istini.

3 Ivanova 1:4

BOB i Evon Potter bili su veseo bračni par s tri mala sina kada je njihov život krenuo u predivnom novom pravcu. Došli su na evangelizaciju Billyja Grahama u Oklahoma Cityju 1956. i svoje života predali Kristu. Nakon toga željeli su s drugima podijeliti svoju vjeru i istinu o Kristu pa su svake nedjelje otvarali svoj dom srednjoškolcima i studentima koji su željeli proučavati Bibliju. Prijatelj me je pozvao da idem s njim i otada sam redovito odlazio u kuću Potterovih.

Bilo je to ozbiljno proučvanje Biblije s domaćim zadaćama i učenjem biblijskih redaka napamet. Okruženi prijateljstvom, radošću i smijehom bili smo izazov jedni drugima. Tijekom tog vremena Gospodin je mijenjao naše živote. Godinama sam ostao u vezi s Potterovima i primio sam brojne razglednice, čestitke i pisma koje je Bob uvijek potpisivao ovim riječima: »Nema veće radosti od ove: čuti da moja djeca hode u istini« (r. 4). Poput Ivana koji je pisao »ljubljenome Gaju« (r. 1), Bob je ohrabrivao svakoga koji se našao na njegovom životnom putu da nastavi hodati s Gospodinom.

Prije nekoliko godina bio sam na Bobovu pogrebu. Bila je to radosna prigoda prepuna ljudi koji još uvijek idu putem vjere – i to samo zbog mladoga bračnog para koji je otvorio svoj dom i svoja srca kako bi drugima pomogli da nađu Gospodina.

David McCasland

Danas budite nekome glas ohrabrenja.