Vrijeme da rastete

17 svibanj 2016Pročitajte: Poslanica Galaćanima 6:1-10

1 Braćo, ako i upadne čovjek u kakav prekršaj, vi duhovni ispravljajte ga u duhu blagosti; a pazi na sebe da i ti ne podlegneš kušnji! 2 Nosite bremena jedni drugih, i tako ćete ispuniti Kristov zakon! 3 Jer ako tko misli da je nešto, a nije ništa, vara samog sebe. 4 A svaki neka ispita svoje djelo, i tada će on samo u sebi imati razlog za ponosom, a ne u drugome, 5 jer će svaki svoje breme nositi. 6 Onaj koji prima pouku o Riječi, neka dijeli od svojih dobara onome koji ga uči! 7 Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati; jer što čovjek posije, ono će i požeti. 8 Tko sije u svoje tijelo, od tijela će požeti propast; a koji sije u duh, od duha će požeti vječni život. 9 Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo. 10 Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

… jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo.

Galaćanima 6:9

U mračnom kutu kuhinje svojega novog doma Debbie je otkrila zaboravljenu biljku. Prašnjavo i uvelo lišće nalikovalo je listovima orhideje. Zamišljala je kako će biljka biti lijepa jednom kad narastu novi izboji s cjetovima. Premjestila ju je na mjesto pokraj prozora, uklonila mrtvo lišće i temeljito ju zalila. Donijela je gnojivo i njime natopila korijenje. Nakon tjedan dana pregledala je biljku, ali nije bilo novih pupova. »Dat ću joj još mjesec dana. Ako se do tada ne dogodi ništa, bacit ću ju«, rekla je svome mužu. Kada je došao dan odluke, nije mogla vjerovati vlastitim očima. Između listova pojavila su se dva mala pupa! Biljka od koje je zamalo odustala još je uvijek bila živa.

Jeste li ikada obeshrabreni svojim naizgled nedovoljnim duhovnim rastom? Možda često planete ili toliko uživate u dobrom traču da ga ne možete zadržati samo za sebe. Ili ustajete prekasno da biste se molili i čitali Bibliju, iako ste odlučili da ćete buđenje pomaknuti na jedan sat ranije.

Zašto nekome tko vam je blizak ne kažete u kojim područjima želite duhovno rasti i zamolite ga da se moli za vas i ohrabruje vas da u tome ustrajete? Budite strpljivi. Rast ćete dopustite li Duhu Svetome da djeluje u vama.

Marion Stroud

Diži me sebi, Isuse, kroz vjeru Tebi sve bliže.

Na više mjesto stavi me da sam sve bliže kod Tebe.

Svaki mali korak u vjeri je veliki korak u rastu.