Da nas učini novima

06 lipanjPročitajte: Psalam 119:71-75

71 Dobro je što morah trpjeti,
tako naučih odredbe tvoje.
72 Draži mi je Zakon tvojih usta,
nego tisuće zlatnika i srebrnjaka.
73 Ruke su me tvoje stvorile i oblikovale.
Prosvijetli me da naučim zapovijedi tvoje!
74 Koji te se boje, vide me i raduju se
jer se uzdam u tvoju riječ.
75 Znam, Gospode, da su pravi sudovi tvoji
i da si me s pravom ponizio!

Znam, Gospode, da su pravi sudovi Tvoji i da si me s pravom ponizio!

Psalam 119:75

ZA vrijeme Drugoga svjetskog rata moj se tata kao vojnik borio na jugu Tihog oceana. U to je vrijeme odbacivao svaki spomen vjere riječima: »Ja ne trebam štaku.« No došao je dan kada se njegov odnos prema duhovnim stvarima promijenio. I to zauvijek. Naša je mama čekala treće dijete i kada je navečer započeo porod, moj brat i ja otišli smo spavati uzbuđeni što ćemo uskoro vidjeti novog člana obitelji – brata ili sestru. Kada sam sljedećega jutra ustao iz kreveta, uzbuđeno sam pitao tatu: »Je li dječak ili djevojčica?« Odgovorio je: »Bila je djevojčica, ali rodila se mrtva.« Taj nas je gubitak jako pogodio i svi smo zajedno plakali.

Prvi put u životu tata je svoje slomljeno srce u molitvi donio Isusu. I u tome trenutku ga je preplavio osjećaj mira i utjehe koju jedino Bog može dati, iako nikada nije prebolio gubitak svoje kćeri. Ubrzo je počeo pokazivati interes za Bibliju i nastavio se moliti Onomu koji je zacjeljivao njegovo slomljeno srce. S godinama je njegova vjera rasla. Postao je gorljivi Isusov sljedbenik – služio Mu je kao voditelj biblijskih pouka i đakon crkve.

Isus nije štaka za slabe. On je izvor novoga duhovnog života! Kada smo slomljeni, on nas može obnoviti i učiniti potpunima.

Dennis Fisher

Slomljenost može voditi cjelovitosti.