Jasika trepetljika

20 lipnja 2016Pročitajte: Poslanica Filipljanima 4:6-9

6 Gospodin je blizu. Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvalom, iznosite Bogu svoje potrebe! 7 I Božji mir, koji nadilazi svaki um, čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.
8 Uostalom, braćo, neka vam je na umu što je god istinito, što je časno, što je pravedno, što je sveto, što je ljubazno, što je pohvalno, što je god kreposno i što je god hvale vrijedno! 9 Što naučiste, primiste, čuste, i vidjeste od mene, to činite, i Bog mira bit će s vama!

A sam Gospodin mira neka vam dade svagda mir na svakom mjestu!

2 Solunjanima 3:16

KADA smo supruga i ja bili na sjeveru poluotoka Michigan, dva su stabla privukla moju pozornost. Dok je lišće na okolnom drveću mirovalo, lišće na ta dva stabla je podrhtavalo i na najmanji dašak vjetra. Pokazao sam to svojoj ženi i ona mi je rekla da su to jasike trepetljike. Bio sam očaran treperenjem njihova lišća. I dok je drugo drveće izgledalo mirno i postojano, lišće jasike trepetljike podrhtavalo je i na najmanjem povjetarcu.

Nekada se i ja osjećam poput te jasike. Čini mi se da ljudi oko mene kroz život prolaze bez ikakvih problema, smireno i sigurno, a mene može uznemiriti i najmanja sitnica. Gledam druge, divim se njihovoj smirenosti i pitam se zašto je moj život pun nemira. No dobro je da me Sveto pismo podsjeća da istinski postojani mir možemo naći u prisutnosti Božjoj.

Aposlol Pavao je napisao: »A sam Gospodin, izvor mira, neka vam dadne mir uvijek i u svemu! Neka Gospodin bude s vama svima!« (r. 16, K. S.) Ne samo da nam Bog nudi mir, On sam je »Gospodin mira«.

Kada uđemo u uznemirujuća, nemirna razdoblja života, dobro je znati da je izvor stvarnog mira u Bogu mira.

Bill Crowder

Mir je više od odsutnosti sukoba; mir je prisutnost Božja.