Mi služimo Kristu

23 lipnja 2016Pročitajte: Poslanica Efežanima 6:5-9

5 Robovi, slušajte svoje zemaljske gospodare sa strahom i drhtanjem, u iskrenosti svojega srca, kao Krista! 6 Ne služite prividno, kao da ugađate ljudima, nego kao Kristove sluge, čineći Božju volju od srca! 7 Dragovoljno služite kao Gospodinu, a ne kao ljudima, 8 znajući da će svatko koji učini što dobro, primiti od Gospodina nagradu, bio rob ili slobodnjak.
9 A vi, gospodari, isto činite njima i nemojte im prijetiti. Znajte da i oni i vi imate Gospodara na nebesima, a on ne gleda tko je tko.

Ne služite prividno, kao da ugađate ljudima, nego kao Kristove sluge, čineći Božju volju od srca!

Efežanima 6:6

»JA sam tajnica«, rekla mi je prijateljica. »Kada to kažem, ljudi me ponekad gladaju sažalno. No kada čuju čija sam tajnica, podignu obrve i zadivljeno me pogledaju!« Drugim riječima, neke poslove smatramo manje važnima do drugih, osim ako, kojim slučajem, imaju veze s bogatim ili slavnim osobama.

Dijete Božje svako zanimanje, neovisno o tome tko mu je šef ovdje na zemlji, može smatrati vrijednim jer služi Gospodinu Isusu.

U 6. poglavlju Poslanice Efežanima Pavao se obraća slugama i gospodarima. I jedne i druge podsjeća da služimo istome Gospodaru koji je na nebu. Zato sve moramo raditi iskrena srca, pošteno i s poštovanjem jer služimo i radimo za samoga Krista. Kao što nas apostol Pavao podsjeća: »Dragovoljno služite kao Gospodinu, a ne kao ljudima« (r. 7).

Velika je prednost služiti Bogu u svemu što radimo, bilo da odgovaramo na telefonske pozive ili vozimo autobus bilo da obavljamo kućanske poslove ili vodimo uspješnu tvrtku. Radimo danas s osmijehom na licu jer znamo da ma što radili, služimo Bogu.

Keila Ochoa

Ravnaj ruku mojih rad da ti pravo služe sad.

Nogama daj brzi hod da Te slijede kud ćeš god.

Služenjem pokazujemo da volimo Boga.