Božja prisutnost

24 lipnja 2016Pročitajte: Poslanica Hebrejima 13:1-6

1 Neka je trajna bratska ljubav! 2 Gostoljubivosti ne zaboravljajte jer njom neki, ne znajući, ugostiše anđele! 3 Sjećajte se sužanja kao da ste s njima zasužnjeni; onih koje zlostavljaju, jer ste i sami u tijelu! 4 Ženidbu neka svi poštuju, i ženidbena postelja neka bude čista, jer bludnicima i preljubnicima sudit će Bog. 5 Ne budite srebroljupci, budite zadovoljni onim što imate! Jer on reče: »Ne ću te ostaviti, niti ću te napustiti.« 6 Zato možemo s pouzdanjem govoriti:
»Gospodin je moj pomoćnik,
i ne ću se bojati; što će mi učiniti čovjek?«

Ne ću te ostaviti, niti ću te napustiti.

Hebrejima 13:5

SRCA su nam se slomila kada smo saznali da je ustanovljeno da naša dobra prijateljica Cindy ima karcinom. Cindy je bila vedra osoba i blagoslov svima koje je život donio na njezin put. Moja žena i ja bili smo presretni kada je bolest došla u stanje mirovanja, ali nekoliko mjeseci poslije bolest se vratila svom silinom. Svi smo smatrali da je premlada da umre. Njezin mi je suprug pričao o njezinim zadnjim trenucima. Kada je bila vrlo slaba i jedva govorila, Cindy bi mu šapnula: »Samo budi sa mnom.« U tim teškim trenucima više od svega željela je njegovu blizinu.

Pisac Poslanice Hebrejima tješi svoje čitatelje parafrazirajući riječi iz Ponovljenog zakon 31:6 gdje Bog kaže svome narodu: »Jer Gospodin, Bog tvoj, ide s tobom. On te ne napušta i ne ostavlja.« U najmračnijim trenucima života Božje obećanje da će biti s nama daje nam sigurnost da nismo sami. On nam daje milost da izdržimo, mudrost da znamo da On djeluje i jamstvo da Krist suosjeća »s našim slabostima« (Hebrejima 4:15).

Prihvatimo blagoslov Njegove prisutnosti i recimo s pouzdanjem: »Gospodin je moj pomoćnik, i ne ću se bojati« (13:6).

Joe Stowell

Bog je među nama! Svemoćni naš Otac dostojan je hvale.

U Božjoj prisutnosti vlada spokoj.