Ne udaljavajte se

27 lipnjaPročitajte: Poslanica Hebrejima 2:1-4

1 Zato trebamo još više paziti na ono što smo čuli, da ne promašimo cilj. 2 Jer ako je bila čvrsta riječ govorena po anđelima, i svaki prijestup i neposluh bio pravedno kažnjen, 3 kako ćemo mi izbjeći, ako ne budemo marili za toliko spasenje? Ono je započelo Gospodinovim propovijedanjem; a oni koji su čuli, utvrdili su ga za nas: 4 Bog ga je zasvjedočio znacima i čudesima i različitim silama, i dijeljenjem Duha Svetoga po svojoj volji.

Zato trebamo još više paziti… da ne promašimo cilj.

Hebrejima 2:1

NA kraju polugodišta moja žena i ja otišli smo po svoju kći u školu udaljenu 100 kilometara od naše kuću. Na povratku smo skrenuli u obližnje ljetovalište da na brzinu nešto pojedemo. Odmarali smo se i promatrali čamce uz obalu. Sidra su im bila spuštena da ih ne bi odnijeli valovi ili morske struje. Primijetio sam jedan čamac kako pluta između drugih čamaca – polagano i postojano kretao se prema pučini.

Dok smo se vozili kući, razmišljao sam o korisnom upozorenju vjernicima zapisanom u Poslanici Hebrejima: »Zato trebamo još više paziti na ono što smo čuli, da ne promašimo cilj« (r. 1). Postoji dobar razlog zašto moramo paziti. Pisac Poslanice Hebrejima kaže da je Mojsijev zakon bio dobar i da ga je trebalo poslušati. No naše spasenje u Isusu, koje »je započelo Gospodinovim propovijedanjem« (r. 3) »toliko« je da Ga ne smijemo zanemariti.

Udaljavanje u našem odnosu s Bogom je u početku jedva primjetno; događa se postupno. No provodimo li vrijeme razgovarajući s Njime u molitvi, čitajući Njegovu riječ, priznajući Mu svoje pogreške i družeći se s drugim vjernicima, to će nam pomoći da ostanemo usidreni u Njemu. Ako svakodnevno razgovaramo s Gospodinom, On će paziti na nas i nećemo odlutati.

Lawrence Darmani

Da ne odlutate od Boga, ostanite usidreni za Stijenu.