Zato što ga volim

08 kolovoz 2016Pročitajte: Otkrivenje 22:12-21

12 Evo, dolazim brzo, i moja plaća dolazi sa mnom da dadem svakome po njegovim djelima. 13 Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak.
14 Blago onima koji peru svoju odjeću, jer će imati pravo na drvo života i da uđu na vrata u grad! 15 Van psi, vračari i bludnici, ubojice i idolopoklonici, i svaki koji ljubi i čini laž!
16 Ja Isus poslah svog anđela da vam ovo posvjedoči po Crkvama. Ja sam Davidov korijen i potomak, sjajna zvijezda Danica.«
17 Duh i zaručnica govore: »Dođi!«
Tko čuje, neka rekne: »Dođi!«
A tko je žedan, neka dođe;
i tko hoće, neka uzme vodu života besplatno.
18 Svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva ove knjige: ako tko što dometne ovome, Bog će njemu poslati zla opisana u ovoj knjizi. 19 I ako tko oduzme od riječi knjige ovoga proroštva, Bog će oduzeti njegov udio na stablu života i u svetome gradu, o čemu je pisano u ovoj knjizi.
20 Govori onaj koji ovo svjedoči: »Da, dolazim brzo.« Amen. Dođi, Gospodine Isuse! 21 Milost Gospodina Isusa Krista sa svima!

»Da, dolazim brzo.« Amen. Dođi, Gospodine Isuse!

Otkrivenje 22:20

DAN prije povratka moga muža sa službenog putovanja naš je sin rekao: »Mama! Želim da tata dođe kući.» Pitala sam ga zašto, očekujući da će reći nešto o darovima koje mu tata obično donese ili da mu nedostaje igranje nogometa s njim. No on je smrtno ozbiljan odgovorio: »Želim da se vrati zato što ga volim!«

Njegov me je odgovor podsjetio na našega Gospodina i Njegovo obećanje da će se vratiti. »Da, dolazim brzo« (r. 20), rekao je Isus. Čeznem za Njegovim povratkom, ali zašto želim da se vrati? Možda zato što ću biti u Njegovoj prisutnosti, daleko od bolesti i smrti? Ili zato što sam umorna od života u sve složenijem svijetu? A možda i zato što sam Ga voljela cijeloga svog života, dijelila s Njime sve svoje suze i radosti i što mi je bio stvarniji od bilo koga drugoga i zato želim biti s njime zauvijek.

Drago mi je da mojemu sinu nedostaje tata kada je odsutan. Bilo bi strašno da se ne veseli njegovu povratku ili da se boji da će mu njegov povratak pokvariti planove. Radujemo li se Gospodinovu povratku? Ako čeznemo za tim danom strastveno i iskreno, recimo: »Gospodine, vrati se! Volimo Te.«

Keila Ochoa

Nestrpljivo čeznite za Gospodinovim dolaskom.