Tko će im reći?

09 kolovoz 2016Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 4:1-6

1 Zato ne malakšemo, jer imamo ovu službu zbog milosrđa koje nam je iskazano. 2 Odrekli smo se tajnih i sramnih stvari; ne živimo u lukavstvu, niti izopačujemo riječ Božju, nego se navješćivanjem istine preporučujemo svakoj ljudskoj savjesti, pred Bogom. 3 Ako je naše evanđelje i zastrto, zastrto je onima koji propadaju. 4 Bog ovoga svijeta zaslijepio je umove nevjernika da ne vide svjetlo slavnog evanđelja Krista koji je Božja slika. 5 Ne propovijedamo naime sami sebe, nego Krista Isusa kao Gospodina, a sebe kao vaše sluge radi Isusa. 6 Bog koji reče: »Neka iz tame zasja svjetlo«, obasjao je naša srca pa nam u licu Isusa Krista sja spoznaja Božje slave.

Ona (milost) se sad objavila pojavom našega Spasitelja Isusa Krista koji uništi smrt, a obasja život i neraspadljivost po Evanđelju

2 Timoteju 1:10

ZAVRŠIO je Drugi svjetski rat. Proglašen je mir. No, Hiroo Onoda, mladi poručnik japanske carske vojske stacionirane na jednom filipinskom otoku, nije znao da je rat gotov. U više su mu navrata pokušali ući u trag, ali bezuspješno. Iz aviona su bacali letke na kojima je pisalo da je rat završio. Ali se Onoda, čija je posljednja zapovijed iz 1945. godine bila ostati i boriti se, nije obazirao na letke misleći da je riječ o neprijateljskoj propagandi. Nije se predao do ožujka 1974. godine – gotovo 30 godina nakon završetka rata – kada je njegov bivši zapovjednik doputovao iz Japana na Filipine, opozvao prvobitnu zapovijed i službeno Onodu razriješio dužnosti. Tek je tada Onoda povjerovao da je rat završio.

Kada je u pitanju radosna vijest o Isusu Kristu, mnogi još uvijek nisu čuli ili ne vjeruju da On »uništi smrt, a obasja život i neraspadljivost po Evanđelju« (r. 10). A neki od onih koji su čuli i povjerovali, još uvijek žive ispraznim životom, nastojeći vlastitim snagama preživjeti u džungli života.

Netko im treba reći veličanstvenu vijest o Kristovoj pobjedi nad grijehom i smrti. U početku će možda biti sumnjičavi ili nepovjerljivi, ali budite strpljivi. Zamislite tu slobodu kada Krist prosvijetli njihov um spoznajom da je rat dobiven.

Poh Fang Chia

Hoćete li danas nekome reći Radosnu vijest?