Ljubav na djelu

05 studeni 2016Pročitajte: Poslanica Filipljanima 1:27 – 2:4

27 Samo živite dostojno Kristova evanđelja pa da – bilo prisutan gledajući bilo odsutan slušajući – ustanovim kako stojite u jednome duhu i da se jednodušno zajedno borite za evanđeosku vjeru. 28 Ni u čem da se ne plašite protivnikâ, jer je to za njih znak propasti, a za vas spasenja, i to od Boga. 29 Vama je dano ne samo da u Krista vjerujete nego da i trpite za njega. 30 Vi i ja uključeni smo u istu borbu: jednom ste vidjeli kako se borim, a sada čujete da sam još uvijek u borbi.
2
1 Ako, dakle, postoji kakvo ohrabrenje u Kristu, ako postoji kakva utjeha ljubavi, ako postoji kakvo zajedništvo Duha, ako mi želite iskazati suosjećanje i sućut, 2 učinite mi ovu radost: budite istoga mišljenja, gajite istu ljubav, jednako osjećajte i razmišljajte! 3 Ništa ne činite iz prkosa ili radi tašte slave, nego u poniznosti smatrajte jedni druge većim od sebe! 4 Ne gledajte samo svaki na svoje, nego i ono što je drugih!

Ništa ne činite iz prkosa ili radi tašte slave, nego u poniznosti smatrajte jedni druge većim od sebe!

Filipljanima 2:3

»IMATE li štogod za pranje?« pitala sam poznanika koji nas je posjetio u našem domu u Londonu. Lice mu se ozarilo i doviknuo je svojoj kćeri koja je prolazila predvorjem: »Donesi prljavu odjeću, Amy će ju oprati!« Nasmijala sam se shvativši da se moja ponuda povećala s nekoliko stvari na nekoliko hrpa.

Kada sam nakon nekog vremena vješala oprano rublje, sjetila sam se biblijskog retka koji sam pročitala toga jutra: »… u poniznosti smatrajte jedni druge većim od sebe!« (r. 3) U svome pismu Pavao potiče Filipljane da žive dostojno Kristova poziva, ujedinjeni da služe jedni drugima. Čekalo ih je progonstvo i Pavao je želio da budu složni. Znao je da će im njihovo jedinstvo, proizišlo iz jedinstva s Kristom i iskazano služenjem jednih drugima, pomoći da ostanu jaki u vjeri.

Možemo govoriti da nesebično i bez primisli volimo druge, ali pravo stanje našega srca pokazat će se tek kada tu ljubav pokažemo na djelu. Iako sam bila u iskušenju da gunđam, znala sam da sam, kao Kristova sljedbenica, pozvana da svoju ljubav prema poznanicima pokažem na djelu – čista srca.

Pronađimo načine da služimo svojoj obitelji, prijateljima i susjedima na Božju slavu.

Amy Boucher Pye

Dar jedinstva može proizići iz služenja jednih drugima.