Nismo imali pojma

08 studeni 2016Pročitajte: Poslanica Galaćanima 6:2-10

2 Nosite bremena jedni drugih, i tako ćete ispuniti Kristov zakon! 3 Jer ako tko misli da je nešto, a nije ništa, vara samog sebe. 4 A svaki neka ispita svoje djelo, i tada će on samo u sebi imati razlog za ponosom, a ne u drugome, 5 jer će svaki svoje breme nositi. 6 Onaj koji prima pouku o Riječi, neka dijeli od svojih dobara onome koji ga uči! 7 Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati; jer što čovjek posije, ono će i požeti. 8 Tko sije u svoje tijelo, od tijela će požeti propast; a koji sije u duh, od duha će požeti vječni život. 9 Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo. 10 Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

Nosite bremena jedni drugih, i tako ćete ispuniti Kristov zakon!

Galaćanima 6:2

VOLONTERI naše crkve proveli su hladnu večer dijeleći namirnice ljudima lošega imovinskog stanja koji žive u obližnjim stambenim zgradama. Jedna je žena kojoj su donijeli hranu bila presretna. Pokazala im je prazan kuhinjski ormarić i rekla da su oni odgovor na njezine molitve.

Kada su se volonteri vratili u crkvu, jedna je volonterka počela plakati. »Kada sam bila djevojčica«, rekla je, »ta je gospođa bila moja vjeroučiteljica. Dolazi u crkvu svake nedjelje. Nismo imali pojma da je na rubu gladi!«

Jasno je da su svi oni tražili načine kako ponijeti terete drugih, o čemu Pavao piše u pročitanom retku u Poslanici Galaćanima. Pa ipak nitko nije primijetio potrebu te žene – nekoga koga su viđali svake nedjelje – a ona nije nikome spomenula svoju neimaštinu. Taj nam događaj može poslužiti kao nježan podsjetnik da obratimo veću pozornost na ljude oko sebe i da »činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!« (r. 10)

Ljudi koji zajedno štuju Boga imaju prednost i obvezu pomagati jedni drugima tako da nitko u tijelu Kristovu nije bez potrebne skrbi. I ako budemo poznavali jedni druge i brinuli se jedni o drugima, možda nećemo nikada morati reći: »Nismo imali pojma.«

Dave Branon

Ništa ne košta toliko kao briga – osim nebriga.