A što vi radite?

21 studeni 2016Pročitajte: Poslanica Efežanima 4:25-32

25 Zato odbacite laž i govorite istinu svaki sa svojim bližnjim, jer smo udovi jedan drugome! 26 Ljutite se, ali ne griješite. Sunce neka ne zađe nad vašom srdžbom! 27 Niti dajte mjesta đavlu! 28 Tko je krao, više neka ne krade, nego neka se radije trudi radeći svojim rukama da ima što davati potrebnome! 29 Nikakva pogubna riječ neka ne izlazi iz vaših usta, nego samo dobra, na izgradnju, prema potrebi, da pospješuje milost onima koji slušaju! 30 Nemojte žalostiti Duha Svetoga Božjega kojim ste opečaćeni za Dan otkupljenja. 31 Svaka gorčina, i gnjev i ljutina, i vika i vrijeđanje neka nestanu među vama sa svakom vrstom pakosti! 32 Budite jedni prema drugima plemeniti, milosrdni, praštajući jedni drugima kao što je i Bog u Kristu oprostio vama!

Smrt i život u vlasti su jezika.

Izreke 18:21

EMILY je slušala prijatelje koji su razgovarali o tome kako njihove obitelji slave Dan zahvalnosti. »Dok sjedimo za stolom, svatko kaže za što je zahvalan Bogu«, rekao je Gary.

Drugi je prijatelj spomenuo što jedu za ručak i obveznu zajedničku molitvu. Sjetio se i vremena koje je proveo s ocem prije nego što je umro: »Iako je tata patio od demencije, njegove su molitve zahvalnosti Gospodinu bile smislene.« Randy je rekao: »Mi za blagdane zajedno pjevamo. Moja baka nikako da prestane.« Emily je postajala sve tužnija i ljubomornija. »Mi jedemo puricu, gledamo televiziju i nikad ne spominjemo Boga ili zahvalnost.«

Istog joj je trenutka postalo neugodno. »Ti si dio te obitelji. Što želiš promijeniti da taj dan učiniš drukčijim?« zapitala se. I odlučila je. Svakomu će od njih osobno reći koliko je zahvalna Gospodinu što su oni njezini: brat, sestra, nećakinja i pranećak. Kada je došao taj dan, stvarno je svakomu izrekla svoju zahvalnost i svatko se osjetio voljenim. Nije bilo lako, jer to nije bilo uobičajeno u njezinoj obitelji, ali bila je sretna što je to učinila.

Apostol Pavao je napisao: »Nikakva pogubna riječ neka ne izlazi iz vaših usta, nego samo dobra… da pospješuje milost onima koji slušaju« (Efežanima 4:29). Riječima zahvalnosti podsjećamo druge da su vrijedni i nama i Bogu.

Anne Cetas

Naš duh se ispunja nadom kada čuje ohrabrujuće riječi.