Bogat sam!

29 studeni 2016Pročitajte: Psalam 119:9-16

9 Kako će mladić čistim sačuvati put svoj?
Ako očuva riječi tvoje.
10 Tražim te svim srcem,
ne daj mi da zalutam od tvojih zapovijedi!
11 U svome srcu pohranih riječi tvoje,
da ne sagriješim protiv tebe.
12 Blagoslovljen si ti, Gospode!
Nauči me svojim naredbama!
13 Ustima svojim navješćujem
sve sudove usta tvojih.
14 Na putu propisa tvojih radujem se
više nego svemu bogatstvu.
15 Razmišljat ću o tvojim naredbama
i promatrati putove tvoje.
16 U tvojim naredbama naslada je moja,
ne ću zaboraviti tvojih riječi.

Na putu propisa tvojih radujem se više nego svemu bogatstvu.

Psalam 119:14

MOŽDA ste vidjeli televizijsku reklamu u kojoj se čuje zvono na ulaznim vratima. Muškarac ih otvara i daju mu ček na ogromnu svotu novca. Oduševljen, muškarac počne vikati, plesati, skakati i grliti sve oko sebe. »Osvojio sam glavni zgoditak! Bogat sam! Ne mogu vjerovati! Moji problemi su riješeni!« Iznenadno bogatstvo pokreće jake osjećaje.

U 119. psalmu, najduljem poglavlju u Bibliji, nalazimo ovu neobičnu izjavu: »Putu se propisa Tvojih radujem više no svemu bogatstvu« (r. 14, K. S.). Kakva usporedba! Poslušnost Božjim uputama za život pruža nam jednaku radost kao veliko bogatstvo! U 16. retku psalmist isto to kaže ovako: »U Tvojim naredbama naslada je moja, ne ću zaboraviti Tvojih riječi.«

No, što ako mi ne osjećamo tako? Kako može uživanje u Božjim uputama za život biti jednako onomu kada dobijemo bogatstvo? Sve počinje sa zahvalnošću, što je i stav i odabir. Obraćamo pozornost na ono što nam je dragocjeno i počinjemo zahvaljivati za one Božje darove koji krijepe našu dušu. Molimo Ga da nam pomogne vidjeti obilje mudrosti, znanja i mira koje je uskladištio u svojoj Riječi. I kako svakoga dana naša ljubav prema Isusu postaje većom, mi zaista postajemo bogatima!

David McCasland

Blago Božje istine čeka da ga otkrijemo u Bibliji.