Kratki san

15 prosinac 2016Pročitajte: Prva poslanica Solunjanima 4:13-18

13 A ne ćemo, braćo, da vi ne znate o onima koji su usnuli, da se ne žalostite kao i oni koji nemaju nade. 14 Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, onda će Bog i one koji su usnuli u Isusu dovesti s njime. 15 Jer vam ovo kazujemo po Gospodnjoj riječi: mi koji živimo, koji ostajemo za dolazak Gospodnji, ne ćemo preteći onih koji su usnuli. 16 Jer će sam Gospodin na dani znak, na arkanđelov glas, na zvuk Božje trube sići s neba, i umrli u Kristu će najprije uskrsnuti. 17 Onda ćemo mi koji živimo, koji smo ostali, biti zajedno s njima uzeti u oblake, ususret Gospodinu u visine, i tako ćemo svagda biti s Gospodinom. 18 Tješite dakle jedni druge tim riječima!

Ali se čvrsto uzdamo i više volimo odseliti iz tijela i naseliti se kod Gospodina.

2 Korinćanima 5:8

HENRY Durbanville, škotski pastor iz davnih vremena, ispričao je anegdotu o starijoj ženi u svojoj crkvi. Živjela je u zabačenom djelu Škotske i žarko je željela vidjeti grad Edinburgh. Nažalost, jako se bojala putovanja zbog dugačkoga mračnog tunela kroz koji je vlak morao proći na putu do tamo.

Jednoga dana okolnosti su ju primorale da krene u Edinburgh. Što se vlak više približavao gradu, njezina je uznemirenost rasla. No prije nego što su došli do tunela, žena je iscrpljena brigom čvrsto zaspala. Kada se probudila, već su bili u Edinburghu!

Moguće je da neki od nas neće iskusiti smrt. Budemo li živi kada se Isus vrati, bit ćemo »uzeti u oblake ususret Gospodinu u visine« (1 Solunjanima 4:13-18). Ali mnogi od nas doći će u nebo kroz smrt. Ta misao u nekima izaziva nemir i zabrinutost. Brinemo da će umiranje biti preteško da bismo ga podnijeli.

Isus, naš Spasitelj, jamči nam da možemo biti mirni i sigurni da kada zatvorimo oči ovdje na zemlji i umremo, otvorit ćemo ih u Božjoj prisutnosti. »Nakon jednoga kratkog sna probudit ćemo se u vječnosti«, rekao je John Donne.

David Roper

Vidjeti Isusa bit će najveća radost u nebu.