Dar dobrodošlice

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 13:1-2

1 Neka je trajna bratska ljubav! 2 Gostoljubivosti ne zaboravljajte jer njom neki, ne znajući, ugostiše anđele!

Gostoljubivosti ne zaboravljajte jer njom neki, ne znajući, ugostiše anđele!

Hebrejima 13:2

VEČERA na koju smo pozvali obitelji pet različitih nacionalnosti ostala je lijepa uspomena. Nismo razgovarali u parovima, kao obično, nego smo svi iznosili svoje mišljenje o životu u Londonu kako ga vide i doživljavaju ljudi iz različitih dijelova svijeta. Na kraju dana, moj suprug i ja zaključili smo da smo tijekom te večeri mi primili više nego što smo dali, uključujući i zadovoljstvo da smo potaknuli nova prijateljstva i naučili mnogo o različitim kulturama.

Pisac Poslanice Hebrejima zaključuje svoja razmišljanja potičući na život u zajednici, uključujući i to da njegovi čitatelji trebaju nastaviti iskazivati dobrodošlicu strancima, jer čineći to »neki, ne znajući, ugostiše anđele!« (r. 2) Možda je imao na umu Abrahama i Saru koji su, kao što smo vidjeli u Knjizi Postanka 18:1-12, ugostili trojicu stranaca. Dali su im vode da operu noge, da se odmore, a nakon toga ponudili su im večeru, što je bilo uobičajeno u biblijsko doba. Nisu znali da su ugostili anđele koji su im donijeli poruku da će dogodine u to vrijeme Sara roditi sina.

Ne pozivamo ljude u svoje domove zato da bismo nešto dobili od njih, ali često primimo više nego što smo dali. Iskazujući dobrodošlicu, širimo Božju ljubav.

– Amy Boucher Pye

Svojom gostoljubivošću dijelimo Božju dobrotu i Njegove darove.