Nemojmo šutjeti

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 1:6-14

6 Poslan bi čovjek od Boga komu bijaše ime Ivan. 7 On dođe za svjedočanstvo, da svjedoči za svjetlo, da svi vjeruju po njemu. 8 On ne bijaše svjetlo, nego da svjedoči za svjetlo. 9 Svjetlo istinito, koje prosvjetljuje svakoga čovjeka, dođe na svijet. 10 Na svijetu bijaše, svijet je po njemu postao; i svijet ga nije spoznao. 11 K svojima dođe, i njegovi ga ne primiše. 12 A svima koji ga primiše dade moć da budu djeca Božja. Onima koji vjeruju u ime njegovo, 13 koji nisu rođeni od krvi, ni od tjelesne volje, ni od muževlje volje, nego od Boga.
14 I Riječ je postala tijelom i nastanila se među nama. I vidjesmo njegovu slavu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine.

(Ivan) … dođe za svjedočanstvo, da svjedoči za svjetlo, da svi vjeruju po njemu.

Ivan 1:6,7

TIJEKOM sudskog postupka svjedoci su više od promatrača ili gledatelja. Oni su aktivni sudionici koji utječu na odluku suda. Jednako vrijedi i za naše svjedočenje za Krista. Mi smo aktivni sudionici kada je u pitanju nešto od iznimne važnosti – istina o Isusovoj smrti i uskrsnuću.

Kada je Ivan Krstitelj došao govoriti ljudima o Isusu, svjetlu svijeta, učinio je to objavljujući im što zna o Isusu. I apostol Ivan, jedan od učenika koji je zapisivao sve što se događalo, svjedočio je o svojem iskustvu s Isusom: »I vidjesmo Njegovu slavu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine« (r. 14). Apostol Pavao razradio je tu ideju kada je rekao mladome Timoteju: »Ono što si čuo od mene po mnogim svjedocima povjeravaj vjernim ljudima, koji će biti sposobni i druge naučiti!« (2 Timoteju 2:2)

Svi su kršćani pozvani u sudnicu svijeta. Biblija kaže da nismo samo gledatelji, nego smo i aktivni sudionici. Mi svjedočimo istinu o Isusovu rođenju, smrti i uskrsnuću. Ivan Krstitelj bio je glas koji viče u pustinji. Naši se glasovi mogu čuti na našem radnom mjestu, u našemu susjedstvu, crkvi, u našoj obitelji i među prijateljima. Naša je zadaća da budemo aktivni svjedoci i da govorimo o Isusovoj prisutnosti u našem životu.

– Lawrence Darmani

Evanđelje je suviše dobro da bismo ga zadržali za sebe.