Veza mira

Pročitajte: Poslanica Efežanima 4:1-6

1 Molim vas dakle ja, sužanj u Gospodinu, da živite dostojno zvanja u koje ste pozvani, 2 sa svom poniznošću i krotkošću, strpljivo podnoseći jedan drugoga u ljubavi. 3 Nastojte čuvati jedinstvo Duha vezom mira. 4 Jedno tijelo i jedan Duh, kao što ste i pozvani u jednoj nadi svoga poziva. 5 Jedan Gospodin, jedna vjera, jedno krštenje! 6 Jedan Bog i Otac sviju koji vlada nad svima, djeluje po svima i boravi u svima.

Nastojte čuvati jedinstvo Duha vezom mira.

Efežanima 4:3

NAKON što sam e-poštom suočila svoju prijateljicu s nečime o čemu smo imale različito mišljenje, nije mi odgovorila. Jesam li pretjerala? Nisam željela pogoršati situaciju i gnjaviti ju, ali nisam ni željela stvari ostaviti narazriješenima prije nego što otputuje u inozemstvo. I dok sam sljedećih dana često mislila na nju i molila se za nju, još uvijek nisam znala što učiniti.

A onda sam jednoga dana otišla u šetnju u obližnji park i ugledala ju. Vidjela sam i bolan izraz na njezinu licu kada me je spazila. »Hvala ti, Gospodine, što mogu razgovarati s njom.« Duboko sam udahnula i krenula prema njoj smiješeći se. Otvoreno smo razgovarale i uspjele smo riješiti nesporazume.

Ponekad kada se bol ili tišina uvuku u naše odnose, čini nam se da je njihovo popravljanje potpuno izmaklo našoj kontroli. No, kao što kaže apostol Pavao u svom pismu vjernicima u Efezu, pozvani smo uporno raditi na miru i jedinstvu uz pomoć Duha Božjega. Zaogrnuti blagošću, poniznošću i strpljivošću zamolimo Boga da zacijeli naše odnose. Gospodin čezne da budemo jedinstveni. Uz pomoć Duha Svetoga On može zbližiti svoj narod – neočekivano, čak i dok šećemo parkom.

– Amy Boucher Pye

Bog želi jedinstvo među vjernicima.