Pisanje pisama

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 3:1-6

1 Počinjemo li opet sami sebe preporučivati? Ili zar trebamo kao neki poslanice preporuke za vas ili od vas? 2 Vi ste naša poslanica napisana u našim srcima koju poznaju i čitaju svi ljudi. 3 Pokazali ste da ste Kristova poslanica što smo je mi načinili, napisana ne crnilom, nego Duhom Boga živoga; ne na kamenim pločama, nego na tjelesnim pločama srca. 4 A takvo pouzdanje u Boga imamo po Kristu. 5 Ne zbog vlastite sposobnosti koju bismo mogli sebi pripisati, nego je naša sposobnost od Boga, 6 koji nas osposobi za služitelje Novoga saveza; ne slova, nego Duha. Doista, slovo ubija, a Duh oživljuje.

Vi ste naša poslanica napisana u našim srcima koju poznaju i čitaju svi ljudi.

2 Korinćanima 3:2

MOJA majka i njezine sestre razvile su nešto što postaje sve rjeđom vrstom umijeća – pišu pisma. Svakoga tjedna pišu jedna drugoj pisma s toliko detalja da se jedan od poštara zabrine svaki put kada nema što dostaviti! Njihova su pisma prepuna događaja iz života, radosti i tuge te onoga što se dogodilo prijateljima ili članovima obitelji.

Rado razmišljam o tjednim aktivnostima žena u svojoj obitelji. To mi pomaže da još više cijenim riječi apostola Pavla da su oni koji slijede Isusa »Kristova poslanica što smo je mi načinili, napisali ne crnilom, nego Duhom Boga živoga« (r. 3). Kao odgovor lažnim učiteljima koji su htjeli obezvrijediti njegovu poruku (pročitajte 2 Korinćanima 11), Pavao potiče Crkvu u Korintu da nastavi nasljedovati istinitoga i živoga Boga kako ih je podučio. I znakovito ih opisuje kao Kristovo pismo, čiji životi snažnije svjedoče o Duhu koji djeluje kroz Pavlovu službu od ijednoga pisma.

Divno je da Božji Duh u nama piše priču o milosti i otkupljenju! Jer ma koliko smisleno pismo može biti, naši životi najbolje svjedoče o istini Evanđelja zato što glasno govore kroz naše suosjećanje, služenje, zahvalnost i radost. Kroz naše riječi i djela Gospodin širi Svoju životvornu ljubav. Kakvu biste poruku mogli danas poslali?

– Amy Boucher Pye

Mi smo Kristova pisma.